Rıdvan Dilmen'den Terim-Arda gerginliği için müthiş iddia!

TRT Spor'a konuk olan Rıdvan Dilmen, milli takımda yaşanan Fatih Terim-Arda Turan gerginliği konusunda çok önemli bir iddiada bulundu.

Yorumcu Rıdvan Dilmen, Türkiye'nin aylardır konuştuğu, "Fatih Terim, Arda Turan'ı milli takıma alacak mı?" tartışması ile ilgili müthiş bir iddiada bulundu.

TRT Spor'a konuk olan Dilmen, Terim-Arda gerginliği ve milli takımla ilgili şunları söyledi:

"HOCA NTV VE TRT'YE ÇAKTI!"

Basın toplantısında hocaya soru sordular. Tarih hocasının şahsına değil TRT'ye çaktı. Şimdi de NTV'ye kızdı. Koskoca NTV ve devletin TRT'sine çaktı. Yapacak bir şey yok. Ukrayna maçına kötü başlamamızın dış etkenlerle alakası yok. 2 gol yedikten sonra Kaan ve Tolga desteğiyle orta sahayı kalabalıklaştırdı. Oyunun sonunda Volkan'ı da sokup iyice risk aldı. Fatih Hoca sonuç olarak hatasından döndü. Maçtan önce iyi analiz etmedi, maçı harika yönetti. Tecrübesiyle ve hamleleriyle maçı çevirmeye çalıştı.

"ARDA'YI BİR DAHA ALMAYACAK"

Bir sürü sorun varken, şehitler veriliyorken bu sorunları çözmemiz gerekir. İkisine de yakın bir insanımdır. Umuyorum bundan sonraki maçlarda Arda Turan kadroda olur. Arda Turan'ı bir daha milli takıma almayacağını tahmin ediyorum. İnşallah yanılırım.

"ARDA'NIN EMRE'DE NE FAYDASI OLMUŞ?"

Başarıyı herkes sahiplenir. Arda'nın Emre Mor'un milli takıma alınması için ne faydası olmuş? İyi oyuncu olduğu zaman 50 tane adam 'ben buldum' der. Arda için söylemiyorum, elbet yardımı olmuştur. Şansımız yaver gitmiş. Tuncay Şanlı çok doğru bir rapor getirmiş. Dortmund, bizden önce izlemiş. Bizim Türk takımlarının hatası.

BUGÜN KAYBETSEK DAHİ 11 PUAN CEPTE"

Bugün kaybetsek dahi 11 puan cebimizde. Sonraki 3 maçta 9 puan alırız. Hırvatistan'dan aldığımız 1 puan değerli. Bugün alınacak her puan değerli. Hırvatistan deplasmanı, Ukrayna maçı ve İzlanda deplasmanını bitirmiş oluyoruz. Beraberlik üzerine strateji kurabiliriz. İzlanda da 1 puana çok üzülmez.

"ÖMER'İN OYNAMASI DOĞAL"

Şu anda mevcut durumlar içerisinde Ömer Toprak'ın oynaması doğal. İyi bir performans sergilemiyor ancak bugün iyi gününde olabilir. Eğer Kaan oynarsa, 4-3-3 oynayacağız. Volkan Şen ile başlarsak 4-2-3-1 oynarız. Hocanın Kaan ile Volkan arasında yapacağı tercih bağlı. Hakan Çalhanoğlu'nu ben kanatta beğendim. Hakan'dan solda Sneijder performansı bekleyebiliriz. Duran top silahı dışında birkaç yıldır daha farklı şeyler de bekliyordum. Geçen maçta beğendim. Hatta en beğendiğim maç diyebiliriz.

"EMRE MOR BÖYLE DEVAM ETSİN"

Emre Mor böyle oynamaya devam etsin. Böyle oynamasa Dortmund almazdı, milli takımda oynamazdı. Farklı oyuncuların özelliği çalımdır. Messi, Ronaldo gibi oyuncuların özelliği çalımdır. 19 yaşındaki bir oyuncu için çok önde. Çalımlarını atıyor ve en kötü ihtimal faul alıyor. Çok ümitliyim. Vuruşları ve hataları geliştirirsiniz. Emre daha gelişecek. 25 yaşına kadar ekonomik oynamayı bilmezsiniz. Benim iyi dönemim 26 yaşından sonra oldu. Arda Turan da bu yaşlardan sonra iyice performansını arttırdı. Enes Ünal doğru bir kulübe gitti. Kendine güveni artıyor.

"CENK SOKAK KEDİSİ GİBİ OLMALI"

Duran toptan gol atmak çok önemli. Oyun akışında pozisyona girmemeyi öz eleştiri yapabiliriz. Cenk çok çalışmalı. Sokak kedisi gibi olmalı. Hep rızkını aramalı. Cenk bunu yapmazsa, sıradanlaşır. Bildiğim kadarıyla çok çalışkan bir oyuncu. Tembel olursa ne Beşikta ne Milli Takımda oynar.

"İŞGÜZARLIK DEĞİL ÇOCUKLUK"

Emre Mor'un frikik konusunda istemesi işgüzarlık değil çocukluk diyelim. Hakan Çalhanoğlu'na çok uygun bir yerdi. Milli Takım olarak biz golleri duran toptan atıyoruz. Hakan'ın oyundan hiç çıkarılmama sebebi duran toptur. Emre Mor'un istemesi doğru değil ama bir daha yapmayacaktır. Fatih Terim kenarda çıldırmıştır.

Yorumlar