Google, Türkiye’den 1 yılda ne kadar para kazandı

Yazılım devi Google, gerçekleştirdiği bir etkinlikte Türkiye'de elde ettiği gelirleri açıkladı.

Yazılım devlerinden birisi olan Google, 16 Ağustos'ta geniş kaplamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında ise ekonomik açıdan önemli sayılacak veriler ve gelecek hedefler hakkında bilgiler paylaştı. Etkinlikte en dikkat çeken konu ise Google’ın Türkiye’de elde ettiği gelirler oldu.

476 milyar TL gelir elde etti

Google Haritalar, kullanıcılara 39 milyar TL’lik yakıt ve zaman tasarrufu sağladı
Teknoloji devi Google, bugünkü etkinlikte ilk olarak şirketin 2021 yılındaki ekonomik değerine değindi. Bununla ilgili “Google’ın 2021 yılında dört temel ürün ve hizmet kategorisiyle oluşturduğu ekonomik değer, 476 milyar TL’ye ulaşarak GSYH’nin yüzde 6,6’sına denk gelmiştir.” dedi.

Büyük yakıt ve zaman tasarrufu sağlandı

Etkinlikte farklı başlıklar altında açıklamalar oldu. Bununla birlikte Google Haritalar’da bu başlıklar altında yer aldı. Şirketin açıklamasına göre Google Haritalar, kullanıcılarına 39 milyar TL’lik yakıt ve zaman tasarrufu sağladı. Ayrıca Türkiye’de 36 milyon kişinin Google Haritalar’ı kullandığını aktaran şirket, 2021 yılında Türkiye ekonomisine 2018’e oranla 3,3 kat daha fazla katkıda bulunduğunu açıkladı.

Bir diğer başlık ise ‘Google Türkiye’nin Ekonomik Etkileri’ oldu. Bu başlık altında 2021’de reklam ürünlerinin 193 milyar TL’ye ulaştığını, 2025 yılıyla birlikte tam olarak 422 milyar TL’ye çıkmayı amaçladıklarını belirtti.

İşletme ve Haritalar kategorisinde ise şirket, 62 milyar TL’lik bir 2021 gelirini açıkladı. Play Store ve Android başlığında da yine 2021 yılı için 210 milyar TL’lik gelir elde ettiğini açıkladı. Google, bu alanda 2025 itibarıyla tam olarak 535 milyar TL‘yi amaçlıyor.

Yorumlar