20 Şubat 2026 Cuma
weather
10°
AjansHaber Dünya CENTCOM skandal kitapçık için özür diledi

CENTCOM skandal kitapçık için özür diledi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), sevk edilecek askerler için hazırladığı kitapçıkta yer alan ifadelerden dolayı özür diledi.

CENTCOM, Suudi Arabistan'a gönderilecek askerler için hazırlanan Haziran 2018 tarihli el kitapçığını dün internet sitesinden yayınladı. Kitapçığın, "Halk ve Nüfus" başlığı altındaki "Suudi Arabistan'da nüfus genel olarak tarih öncesi çağlardan beri yarımadada yaşayan yerli kabilelerden ve daha sonra Afrika'dan getirilen zenci (negro) kölelerin karışımından oluşur. Kölelik 1962'de kaldırıldı ve köleler Suudi Arabistan nüfusuna karıştı." ifadeleri tartışmalara yol açtı.

ÖZÜR DİLEDİ

CENTCOM kısa bir süre sonra kitapçığı yayından kaldırarak ifadelerden dolayı özürdiledi. Konuyla ilgili açıklama yapan CENTCOM Sözcüsü Binbaşı Bill Urban, "Web sitemizde tam bir şekilde incelenmeden yüklenen uygunsuz belgeden dolayı üzgünüz ve bundan dolayı incinenlerden özür diliyoruz. İçeriğinden haber edilir edilmez belgeyi kaldırdık ve belge revizyon için yazılan ofise geri gönderildi." değerlendirmesinde bulundu. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız