ABD'nin NBC News kanalı, ismini açıklamadığı eski ABD istihbarat yetkililerine dayandırarak Muhammed Bin Selna'la ilgili ilginç bir iddiaya yer verdi. Kanal, yayınladığı haberde, Prens bin Selman'ın geçen sene düzenlettiği operasyonda, çok sayıda üst düzey isme işkence yapıldığını ileri sürdü.
Haberde, yapılan operasyon dahilinde 11 prens, 4 bakan, onlarca eski bakan ve iş adamının, yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alındığı, bu süre zarfında bu isimlere psikolojik ve fiziksel işkence uygulandığı belirtildi.
ZOR KULLANILARAK İŞKENCE YAPILDI
Operasyonun "şantaj yapmak ve güç elde etmek için" yapıldığı
kaydedilirken, "Gözaltına alınan kişilere zor kullanıldı ve işkence
yapıldı." ifadeleri yer aldı.
Haberde, bin Selman yönetiminin, gözaltına alınanlara işkence
yapıldığı iddialarını reddettiğine ve Suudi Arabistan'ın
Washington'daki büyükelçiliğinin ise konuya ilişkin soruları
cevapsız bıraktığına yer verildi.
Suudi Arabistan'da yapılan bu operasyondan önce ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner'in Riyad'a yaptığı gizli ziyaret dikkati çekmişti.
MUHAMMED BİN SELMAN HEDEFTE
Kushner'in, gizli ziyarette bin Selman ile görüşmesi, Beyaz Saray'dan ismi açıklanmayan kaynaklar üzerinden basına sızdırılmıştı.Bin Selman ismi son olarak 2 Ekim'de, Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti üzerine gündeme geldi. ABD'de özellikle Kongre üyeleri, Kaşıkçı cinayetinin, bin Selman'ın haberi olmadan yapılmış olmasının imkansız olduğunu belirtiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Washington Post gazetesi için kaleme aldığı makalesinde, "Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrinin Suudi hükümetinin üst kademelerinden geldiğini biliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.
