Cristiano Ronaldo'nun yargılandığı davadan hapis cezası kararı çıktı!

Real Madrid'in dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo`nun vergi kaçırma iddiasıyla yargılandığı davanın sonucu açıklandı.

Real Madrid'in dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo`nun vergi kaçırma iddiasıyla yargılandığı davanın sonucu açıklandı. İspanyol ajans ve gazetelerince de doğrulanan bilgiye göre Ronaldo'ya hapis cezası verildi.

KARAR RONALDO'YU ŞOKA UĞRATTI

2018 Dünya Kupası'nda Portekiz Milli Futbol Takımı formasıyla yer alacak olan Cristiano Ronaldo, İspanya'da vergi kaçırma iddiasıyla yargılandığı davadan çıkan kararla şoka uğradı.

İspanyol gazetesi El Mundo ve İspanyol haber ajansı Efe'nin doğruladığı bilgiye göre İspanya Vergi Mahkemesi, 14.7 milyon Euro değerinde vergi kaçırmakla suçlanan Ronaldo'ya 18.8 milyon Euro ve iki yıl hapis cezası verdi.

RONALDO HAPİS YATACAK MI?

İspanyol yasalarına göre iki yıl veya iki yılın altındaki hapis cezalarında, ilgili şahıs şartlı olarak tahliye edilebiliyor. Bu durum Ronaldo'nun hapis yatmayacağı anlamına geliyor.

33 yaşındaki oyuncu, 2017 yılının temmuz ayında yapılan 90 dakikalık duruşmada hakkındaki iddiaları yalanlamış ve İspanyol yetkililerince kurban seçildiğini belirtmişti. İspanya Vergi Dairesi avukatlarında Ronaldo'nun, İrlanda ve Britanya Virjinya Adalarındaki bazı şirketleri kullanmak suretiyle birtakım imaj gelirleriyle ilgili vergi ödemekten kaçındığı iddia edilmişti. Ronaldo, geçtiğimiz yaz ayında kendisini savunmak üzere avukat Jose Antonio Choclan ile anlaşmıştı.

Yorumlar