Bakan’dan Sur esnafına müjde!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki esnafa 50 bin lira kredi verileceğini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki esnafa 50 bin lira kredi verileceğini açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sur’daki esnaflara yönelik açıklama yaptı. Özhaseki, “Sayın Başbakanımız talimatlarını verdiler, (Diyarbakır) Sur içinde ne kadar esnafımız varsa hepsine 50 bin lira olmak üzere 6 ay ödemesiz, 2 sene vadeli kredi veriliyor. Sıfır faizli olarak veriliyor. Bütün esnaf arkadaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM BUGÜN MÜJDELERİ AÇIKLAMIŞTI

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Kongre Merkezi’nde 23 ili kapsayan “Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi” tanıtım programında konuşmuş ve bölgeye yönelik müjdelerde bulunmuştu. Başbakan Yıldırım, "Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik önümüzdeki 10 yıla kadar devam edecek kalkınma ve yatırım hamlesini başlatıyoruz" dedi. Başbakan Yıldırım birçok alana yönelik müjde verirken terörden dolayı evini ve işyerini kaybedenlere yönelik olarak "Terörden zarar gören il ve ilçelerimizi tamamen yeniliyoruz. Özellikle Sur'u tarihi dokuya sadık kalarak yeniden inşa ediyoruz. Anıt niteliğindeki yapıları yeniliyoruz. Toplamda 36 bin yeni konut yapıp hak sahiplerine teslim edeceğiz. Evlerinden barklarında olan vatandaşlarımız konutları bitinceye kadar kirada olacak. Kiralarını da biz ödeyeceğiz. Buraların yenilenmesi için toplam 10 milyar lira para harcayacağız. Bu illerimizi alt yapısı ile üst yapısı ile çok güzel bir hale getireceğiz. Eşya kayıpalrına karşı da 255 milyon lira ödeme yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar