Bahçeli'den emekli maaşına zam teklifi!

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, emekli maaşlarına yapılan artışa ilişkin "Emeklilerimize yapılan yüzde 25’lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasına maaş zamları ve İsveç'in NATO üyeliği konusunda önemli mesajlar verdi.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar başlıklar şöyle:

Bahçeli, "TBMM 1 Ekim 2023 tarihine kadar çalışmalarına ara vermeden, kanun tekliflerini kabul ederek milletimizin beklentilerini karşılamak durumundayız. Depremin ağır sonuçları en aza indirilecektir. Depremin neden olduğu maliyetlerin yanında ekonomi faturası 104 milyar dolar düzeyindedir" dedi.

Memur ve emekli maaş zammı mesajı

"Hayat pahalılığı kaderimiz değildir" diyen Bahçeli, "Hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme gayesi taşıyan bir iktidar iş başında. Memur ve emekliye yapılacak zamların destekçisiyiz. Emeklilerimiz yüzde 25'lik maaş artışı gerçekçi bulunmamıştır. Seyyanen zammın emeklilere de yansıtılması önerimizdir. Gelir vergisi dilimleri ve kıdem tazminatı düzenlemeleri gözden geçirilmelidir. İşçilerimize ve asgari ücretle geçinen kardeşlerimizle beraber memur ve emeklilerin maaşlarının artırılması satınalma gücünü artıracaktır" ifadelerini kullandı.

Bugün başlayan NATO toplantısına dikkat çeken Devlet Bahçeli, "74 yıllık mazisi olan NATO soğuk savaşın iki kutbundan birisini teşkil etmiştir. Türkiye'nin NATO'ya katılımı 1951'de tanzim edilmiştir, 1952'de yürürlüğe girmiştir. Türkiye NATO hukuku çerçevesinde üstlendiği misyonları yerine getirirken aynı hakkaniyeti ittifak ortaklarından görmemiştir" dedi.

"Kandil neyse Stockholm'de aynısıdır"

"İsveç'in üyeliğine karşı Türkiye'nin haklı düşünceleri vardır. Türkiye dayatmaları sineye çekecek kabile devleti değildir. Cevabını aradığımız soru şudur; milli varlığımızı tehdit eden, terörist devşirmesine ve haraç toplamasına gözyuman bir ülkeyle güvenlik mimarisiyle nasıl buluşacağız? Bunu nasıl hazmedeceğiz? İsveç PKK'nın Avrupa'daki mağarasıdır, Kandil neyse Stockholm de aynısıdır. Müttefik olacaksak mertçe olalım."


"NATO'ya bakışımız belli"

MHP lideri Bahçeli, "15 Temmuz yaşanan ihanetin NATO namına pek çok kuşkulu noktaları olduğunu biliyoruz. FETÖ'cü alçaklar Fransa'da miting yaparken, NATO müttefiklerimizden gık çıkmadı. Terörist başının Pensilvanya'dan iadesi gerçekleşmedi. FETÖ'nün kripto damarlarının faaliyet içinde olduğunu bilmeyen kalmadı" diye konuştu.

Devlet Bahçeli, "Bizim NATO'ya bakışımız bellidir, hiç değişmemiştir. Türkiye'nin kararlarının ardında duracağımızı, ülkemizin çıkarları neyse yanında duracağımızı ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar