ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Barzani ile görüşme gerçekleştirdi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Orta Doğu turu kapsamında dün Irak’ın Erbil şehrini ziyaret ederek eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı...

Son dönemlerde adından sıkça bahsettiren ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Orta Doğu turu yapıyor. Bu bağlamda dün Irak'ın Erbil şehrine ziyaret gerçekleştirdi ve eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı olan Mesut Barzani ile görüşme gerçekleştirdi.

Irak'ın başkenti Bağdat'a habersiz gidip herkesi şaşırtan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, ziyaret sırasında Iraklı yetkililer ile görüşmeyi ihmal etmedi. Erbil'de IKBY Başkanı Mesut Barzani ile bazı konularda konuşma yaptı.

Gelen haberler doğrultusunda, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani'nin Ofisi'nden açıklama yapıldı. İki safhın Bağdat ile Erbil arasındaki sorunların elden geçirildiği kamuoyuna bildirildi. Açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD'nin IKBY'ye verdiği desteğin tam gazda devam edeceğini ifade etti. Bağdat ile Erbil arasında yaşanan gergin sorunların aşılma fırsatının bulunduğunu iki tarafın da hemfikir olduğu vurgulandı.

ABD ASKERLERİ VE IKBY PEŞMERGE GÜÇLERİ İŞBİRLİĞİ İÇİNDE
Amerika Birleşik Devletleri askerleri ile IKBY peşmerge güçleri arasında yeni çalışmalara imza atılıyor. Bu duruma "ABD Askerleri ile peşmerge güçleri arasındaki koordine çalışmaları sayesinde terör örgütlerine karşın büyük bir zafer elde edildi" açıklamaları yapıldı.

Yorumlar