Kamuya Personel Alımı 2017'de devam edecek! Bakandan 60 Bin personel açıklaması

Kamuya personel alımları için gelişmeler yaşanıyor. 2017 yılında kamuya 60 bin personel alımı yapılacağını açıklayan Maliye Bakanı, memur alımlarının ne zaman yapılacağı ve sektörleri hakkında bilgi verdi.

Devlet kurumlarında açığa alınma ve görevden uzaklaştırmalar sonrasında boş kalan kadrolara personel alımları devam ederken, geçtiğimiz gün basında çıkan, kamuya personel alımlarının bir süre durdurulduğu haberlerinin çıkması üzerine, devlet kurumlarında memur olmak isteyen vatandaşlar, 2017’de memur alımı yapılıp yapılmayacağı konusunda ikileme düşmüşlerdi.  Vatandaşların akıllarına takılan soruların cevabı Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan geldi. Maliye Bakanı Naci Ağbal: "2017 yılında kamuya 60 bin personel alımı yapılacak." dedi. Ağbal’ın Bütçe Kanun Tasarısı için düzenlediği basın toplantısında konuya açıklık getirmesi vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

"ARTIK ESKİSİ KADAR PERSONEL ALMAYACAĞIZ"

Bütçe Kanun Tasarısı toplantısında 2017 yılında Kamuya Personel Alımı ile ilgili soruları yanıtlayan Maliye Bakanı, başta öğretmenler olmak üzere vatandaşları en çok ihtiyaç duydukları alanlarda çok önemli sayıda personel alımını gerçekleştirdiklerinin altını çizerken  "Artık eskisi kadar personel almayacağız" dedi. Personel alımlarını planlarken uluslararası normlar ile eğitim ve sağlık gibi her alanda ihtiyaca göre belirlenmiş normların esas alındığına dikkati çeken Ağbal, son 7 yılda önemli sayıda personel alındığını hatırlatırken, “Özellikle uluslararası normlara yaklaşmış veya ihtiyaca göre verimlilik alanı oluşturabilecek alanlarda yine personel almaya devam edeceğiz ama burada artık eskisi kadar almayacağız.” Dedi.

ÖZEL ARZ EDEN ALANLAR İÇİN ALIMLAR DEVAM EDECEK

Personel alımlarında özel arz eden alanlar için alımların olacağını ifade eden Naci Ağbal, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün alınan personel sayılarına baktığımız zaman gerek uluslararası normlar, gerekse kamu hizmetlerinin ihtiyaç göstereceği sayıya göre normlara yaklaştık. Dolayısıyla burada önümüzdeki dönemde kamu hizmetleri için alacağımız personel sayısını belirlerken, bu hususları göz önünde bulundurduk. Özellikle uluslararası normlara yaklaşmış veya ihtiyaca göre verimlilik alanı oluşturabilecek alanlarda yine personel almaya devam edeceğiz ama burada artık eskisi kadar almayacağız.  

KAMUYA İLAVE PERSONEL

2017 yılında da yine bu çerçevede kamuya ilave personel alınmasını öngördüklerini belirten Maliye Bakanı, alınacak personel sayısı belki önceki yıllara göre azalmış olabilir ama yine de personel alımı olmaya devam edecek." Ağbal, kamuya bu dönemde, 60 binin üzerinde farklı kanallardan ve sektörlerde personel alımı gerçekleştirileceğin bildirdi.

60 BİN KİŞİ ALINACAK

Kamuya personel alımlarında gerek eğitim, sağlık, savunma ve güvenlik sektörlerinde, gerekse yargı ve genel kamu hizmetleri sektörlerinde genel planlamaya ve hedeflere uygun, rasyonel bir personel planlamasına gidildiğini anımsatan Ağbal, bu çerçevede yaptıkları hesaplara göre, en az 60 bin personel alımının olacağını kaydetti. Ağbal, "Bu sayının önceki yılların altında olduğunu söylemek mümkün ama mutlaka bir personel planlaması yapmamız doğru bir yaklaşımdır ve önümüzdeki 3 yıllık süreçte de buna özel bir önem vereceğiz." dedi.

SEKTÖRLER HENÜZ NET DEĞİL

Maliye Bakanı’na alınacak personellerin hangi sektörde hangi sayıda personel alımı yapılacağına ilişkin bir soru üzerine buna ilişkin ilgili kanunlarda farklı prosedürler olduğunu ifade eden Ağbal, "Dolayısıyla zamanı geldiğinde bu sayıların iç dağılımının nasıl oluşacağını, Bakanlar Kurulunda görüşülmek suretiyle Sayın Başbakanımızın talimatları çerçevesinde veririz ama bütçeyi yaparken, temel aldığımız brüt personel sayıları bu şekilde oluştu." diye konuştu.

 

 

 

 

Yorumlar