YSK'ya yine hakaret yağdırdı

Partisinin TBMM Grup Toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu'na sert sözlerle yüklendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hayır çıktığını görünce Yüksek Seçim Kurulundaki çete, bütün millete kumpas kurdu. Ben onlara çete dedim diye suç duyurusunda bulunmuşlar. Sanıyorlar ki biz çekineceğiz, korkacağız. Kim olursanız olun, nereden gelirseniz gelin, yetkiniz ne olursa olsun, bunun hesabını size soracağım." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"KANUNU SATAN ADAMA HAKİM DENMEZ"

Devletin tüm kurumlarında büyük bir çöküş yaşandığını, liyakata değil, ya bir partiye ya da bir cemaate mensup olmanın geçerli sayıldığını ileri süren Kılıçdaroğlu, halk oylamasına da değindi.

Vatandaşın görevini yerine getirdiğini ve sandığa gittiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Hayır çıktığını görünce Yüksek Seçim Kurulundaki çete, bütün millete kumpas kurdu. Ben onlara çete dedim diye suç duyurusunda bulunmuşlar. Sanıyorlar ki biz çekineceğiz, korkacağız. Kim olursanız olun, nereden gelirseniz gelin, yetkiniz ne olursa olsun, bunun hesabını size soracağım. Hukuka uymayan, kanunlara uymayan bir hakim olmaz. Kendisini TBMM'nin üzerinde gören kişiye hakim denmez. Açık ve net söylüyorum, bir daha şikayet etsinler, onurlarını satan hakime hakim denmez, kanunu satan adama hakim denmez, şerefini satan insana hakim denmez. Kanunun açık hükmünü çiğneyeceksiniz, biz ses çıkarmayacağız. Oturacaksınız koltuklarınıza, siyasi otoriteden talimat alacaksınız, talimatın gereğini yerine getireceksiniz, gerdan kıracaksınız, iki büklüm eğileceksiniz egemenin karşısında. İki büklüm eğilen adama hakim denmez, onursuz adam denir."

"SİZDEN DAHA İYİ ÇETE Mİ OLUR?"

Bir araya gelip kanunsuz iş yapanlara çete dendiğini bildiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir grup insan bir araya geldiniz mi? Geldiniz. Kanunsuz iş yaptınız mı? Tam kanunsuzluğu yaptınız. Sizden daha iyi çete mi olur?" diye konuştu.

Çete olgusunun yargının bütün aşamalarına taşınmaya çalıştığı iddiasında bulunan Kılıçdaroğlu, görevinden istifa eden ve girdiği seçimlerde başarılı olamayan bürokratların işlerine dönebildiğine, ancak hakimler için bu durumun geçerli olmadığını kaydetti.

Bunun nedeninin siyasi kimliği ortaya çıkan hakimlerin adalet dağıtamayacağı anlayışı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, hakimlerin görevlerinde siyasi bir tavır içinde bulunamayacağını bildirdi.

Yorumlar