Sözleşmeli İmam Adaylarına Duyuru

Sözleşmeli imam adayları için verilecek 3 aylık Hizmet İçi Eğitim Kursu 4 aya çıkarıldı.

5 bin sözleşmeli atanan imam hatipler için "Son atanan 5 bin sözleşmeli imam hatibe Diyanet İşleri Başkanlığı'nca daha önce planlanan 3 aylık Hizmet İçi Eğitim Kursu 4 aya çıkarıldı. 

Bu kapsamda Diyanet, tüm kursiyerleri aynı anda eğitime almaktan vazgeçip hafız olan ve olmayan şeklinde iki farklı grup oluşturmayı planladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı hafız olmayan imam adayları için 4 ay süreyle Hizmet İçi Eğitim kursu düzenleyecek. Bu kurs aynı zamanda yarım Tashih-i Huruf kursu olma özelliğini de taşıyacak. Kurs sonunda düşünülen staj ise 4 ay süreyle Hizmet İçi Eğitim kurslarında gerçekleştirilecek. Adaylar hem kurs görecekler hem de staj.

Hafız olan adaylar ise 3 ay Hizmet İçi Eğitim kursu görecek. Diğer adaylar gibi 3 ay kurs süresi boyunca staj görecekler. Bütün adaylar kurs süresince belirli günlerde bulundukları mahalde camilerde önemli görevlerde bulunacak. Kurs sonunda yapılacak sınavda ise adaylardan 70 ve üstü puan alması istenecek. 70 puan alamayan adaylar gelecek yıldan itibaren sözleşmesi yenilenmeyecek.

Yorumlar