Enerjide siber güvenliğe 1,8 milyar dolar yatırım

2018'den itibaren Enerji şirketleri petrol ve doğalgaz sektörlerinin siber güvenliği için her yıl 1 milyar 870 milyon dolar yatırım yapacak.

Enerji şirketleri petrol ve doğalgaz sektörlerinin siber güvenliği için 2018'den itibaren her yıl 1 milyar 870 milyon dolar yatırım yapacak.

40 YILDA 4 KAT ARTTI

Dünya Enerji Konseyinin tarafından yayımlanan 'Dirençliliğe Giden Yol: Dirençli Enerji Altyapılarının Finansmanı' raporu sonuçlarına göre, son 40 yılda afet boyutundaki hava olaylarının dört kat artması, enerjide talep artışına neden oldu. Ayrıca, enerji sektörü olumsuz hava şartları, enerji-su-gıda bağlantısı ve siber saldırılar gibi risklerin tehdidi altında bulunuyor ve bu riskler karşısında sektörün dirençli olabilmesi için akılcı çözümler üretmesi gerekiyor.

HER YIL 1 MİLYAR 870 MİLYON DOLAR YATIRIM

Raporda Enerji sektörünün tarımdan sonra suya en fazla ihtiyaç duyan sektör olduğunun belirtilirken, enerji arzının yüzde 98'inin su varlığına bağlı olduğu kaydedildi. Enerji şirketlerinin petrol ve doğalgaz sektörlerinin siber güvenliği için 2018'den itibaren her yıl 1 milyar 870 milyon dolar yatırım yapacağı ifade edildi.

'BİZİ BEKLEYEN EN ÖNEMLİ GÖREVLERDEN BİRİ'

Dünya Enerji Konseyi Genel Sekreteri Christoph Frei da rapora ilişkin yaptığı değerlendirmede, 'Teknoloji inovasyonu, sistem dizayn ve yönetimi, uluslararası ve tedarik zinciri işbirlikleri, izlenmesi gereken politikalar. Finansman konseptleri yeniden ele alınmalı. Gelecekte sektörü büyütecek ve dönüştürecek yatırımların sağlanması, bizi bekleyen en önemli görevlerden biri.' diye konuştu.

 

Yorumlar