Savcı, şortlu kadına saldıran Abdullah Çakıroğlu'nun tutuklanmasını istedi

Savcılık, İstanbul'da özel halk otobüsünde şortlu kadına saldıran Abdullah Çakıroğlu'nun tutuklanmasını istedi.

Savcılık, İstanbul'da özel halk otobüsünde şortlu kadına saldıran Abdullah Çakıroğlu'nun tutuklanmasını istedi. 

BAKAN KAYA SALDIRIYA MARUZ KALAN AYŞEGÜL T. İLE GÖRÜŞTÜ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, otobüste Abdullah Çakıroğlu'nun saldırısına maruz kalan Ayşegül T. ile telefonda görüştü.

'BAKANLIK OLARAK OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Geçmiş olsun dileklerini ileten ve Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için Bakanlık olarak tavizsiz bir şekilde çalışmalar yaptıklarını söyleyen Bakan Kaya, 'Kadına şiddet her ne sebeple olursa olsun kabul edilemez. Bakanlık olarak olayın takipçisi olacağız' dedi.

Bakan Kaya’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne Ayşegül T. hemşireye her türlü desteğin verilmesi talimatını verdiği öğrenildi.

ÜSKÜDAR'DA YAKALANMIŞTI

Kurban Bayramı'nın birinci günü sabah nöbetten otobüsle evine dönen hemşire A.T'ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu, önceki akşam Üsküdar'da yakalandı.

'GELENEK, GÖRENEKLERİME AYKIRI GİYİNMİŞTİ'

'Neden tekme attın' sorusuna, 'Gelenek, göreneklerime aykırı giyinmişti. Psikolojik tedavi görüyorum. İstemdışı tekme attım' diyen Çakıroğlu, Anadolu Adliyesi'ne gönderildi.

Çakıroğlu’nun savcıya 'Giyimini beğenmediğimi döverim. Devlet böyle giyinenlere ceza vermeli' dediği belirtildi. Saldırgan ifadesinin ardından nöbetçi savcı Mahmut Nedim Uygur tarafından mahkemeye bile sevk edilmeden öğlen serbest bırakıldı.

'HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TEŞVİK ETMEK' SUÇU

Bu kararın ardından sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Bir çok ilde kadınlar sokağa çıkarak karar tepki gösterdi. Bu olayların yaşanması üzerine nöbetçi savcılık bu kez Çakıroğlu için 'Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek' suçlamasıyla yakalama kararı çıkarttı. Çakıroğlu akşam evinde tekrar gözaltına alındı.

Saldırganın serbest kaldığını öğrenen hemşire A.T., 'Ben uygun giyinmeyeni döverim’ diyor ve serbest kalıyor. Bir kez daha kahroldum. Söyleyecek tek bir lafım yok. Yazıklar olsun. Adalet nerede? Ölmem mi gerekiyor' diye tepki gösterdi.

'20 TANE SOLCU TERÖRİST BANA SALDIRDI'

Hemşireye tekme atan Çakıroğlu, Asayiş Şube’den çıkarılırken basın mensuplarına, 'Gerekli izahatları yapacağım. Vandalların saldırısına uğradım. 20 tane solcu terörist bana saldırdı. Her şey İslam hukukuna göre oldu. Sıkıntı yok, her şey kontrol altında” dedi. Çakıroğlu’nun ‘bipolar duygulanım bozukluğu’ teşhisi ile daha önce 3 kez Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yattığı, hemşire A.T.’ye saldırmadan kısa süre önce de yaklaşık 15 gün yattığı hastaneden akrabalarının isteği üzerine çıkarıldığı ve ilaçlarını düzenli olarak kullanmadığı ileri sürüldü. Çakıroğlu’nun serbest kalmasına A.T.’nin babası, “Bu canlı bomba resmen, sokakta dolanabilir mi? Yarın birisini öldürdüğü zaman ne olacak' diyerek tepki gösterdi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Twitter’dan “Otobüs meczubu serbest; Saldırganlığın pervazsızlığı, AKP ve Hükümet’in sessizliği,yargının tutumu tesadüf değildir' ifadesini kullandı.

Yorumlar