Sarı Yelekliler yol ayrımına mı giriyor?

Sarı Yelekliler protestosunda şiddetin artmasıyla ölüm ve yaralanma sayısı arttı. Fransa Cumhurbaşkanı konuyla ilgili tek önemli olanın, vatandaşları olduğunu söyledi. Eylemcilerin bir kısmı ara verecek, bir kısmı şiddeti arttıracak.

Sarı Yelekliler protestosunda şiddetin artmasıyla ölüm ve yaralanma sayısı arttı. Fransa Cumhurbaşkanı konuyla ilgili u dönüşü yapmayacaklarını, tek önemli olanın vatandaşlarının istediği olduğunu konuşma sırasında belirtti. Eylemcilerin bir kısmı ara verme kararı alırken; bir kısmı ise devam eden şiddetin artacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı,  Sarı Yelekliler hakkında konuşup, vatandaşların isyanını değerlendirmişti. Vatandaşlarının istediği doğrultuda hareket edeceklerini belirtmişti. Açıklaması üzerine Macron'un tekliflerinin ve sözlerinin yetersiz olduğunu düşünen belirli bir kesim var. Bu protestocular şiddetin giderek artacağını idda ediyor.

Diğer yandan, bazı protestocular eyleme ara vereceklerini duyurdu. Bir eylemci tarafından;  "Macron’un bu kararları 3 hafta önce vermesi gerekiyordu. Geç kaldı. Biz artık daha önemli kararlar istiyoruz. Eyleme devam edeceğim" açıklaması yapıldı.

Yorumlar