Portakal kabuğu ile dişlerinizi beyazlatın

Portakal C vitamini açısından zengin meyvelerden biridir. Özellikle kış mevsiminde oldukça çok tüketilen bir meyvedir. Peki, meyvesini yediğiniz portakalın kabuklarının faydalarını biliyor musunuz? Yoksa çöpe mi atıyorsunuz? Yazımızı okuduktan sonra kesinlikle fikriniz değişecek…

PORTAKAL KABUĞU'NUN FAYDALARI NELERDİR?

Portakalın kabuğunda bulunan alkali sayesinde mide de bulunan asit azalır.
Anti bakteriyel özelliği sayesinde vücutta bulunan virüsleri ve zararlı bakterileri yok eder.
Üst solunum yolu hastalıklarına faydalıdır.
Diş sağlığını korur.
Ağız kokusunu giderir.
Kilo vermeye yardımcıdır.
Cilt için faydalıdır.
Portakal kabuğundan nasıl faydalanılır?

Portakalın şeker gibi güzel bir tadı var olsa da kabuğu için aynı fikir söylenemez. Portakal kabuğunun birçok faydası bulunuyor fakat acı tadından dolayı kimse faydalanamıyor. İşte şimdi tariflerimiz ile portakal kabuğunun faydalarından yararlanma zamanı..

Diş beyazlatmak için maske: Portakal kabuğunu 1 hafta güneşte bekletin kuruduğundan emin olduğunuzda ezerek toz haline getirin yarım çay bardağı suyu toza ilave edin ve krem halini alana kadar karıştırın. Dişlerinizi bu maske ile fırçalayın. Daha kolay ve kısa zamanda sonuç almak için. Küçük bir parça portakal kabuğunu dişlerinize bastırarak sürtün. Dişlerinizin ne kadar beyazlayacağını görün.
 
Bağırsak florası ve kolesterol için yemeklerde tüketin: Portakalın içerisini severek tükettiniz ve vücudunuza C vitamini depoladınız. Şimdi kabukları ile de kötü kolesterolü düşürün ve bağırsaklarda ki şişkinlik ve gazın giderilmesini sindirim sistemini rahatlatmaya geldi sıra. Bunun için yemeklere ve yoğurda portakal kabuğunu rendeleyerek tüketebilirsiniz.

 Cilt lekeleri ve kırışıklıklar için maske: İhtiyacınız olan portakal kabuğunun kurutulması ile elde edilen aktarlarda kolaylıkla bulunabilinen portakal kabuğu tozu, bal ve yoğurttur. 1 su bardağı portakal kabuğu tozu, 1 çay bardağı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı balı bir kaba ilave edip karıştıralım. Krem kıvamına geldiyse maskeniz hazırdır. Elde ettiğimiz maskeyi cildinize masaj yaparak yedirerek uygulayın. 30 dakika beklettikten sonra güzelce durulayın. Bu işlemi haftada 2 kere uygulayın.
 
Portakal kabuğu çayı: 1 adet portakal kabuğunu 1 su bardağı su ile kaynatın. Bardağa aldığınız çaya bir tatlı kaşığı bal ilave ederek tüketin. Portakal kabuğu çayı sayesinde vücudunuzdan kiloları atın, Üst solunum yolu enfeksiyonu ve gribal enfeksiyonuna yakalanmayı önler.

Yorumlar