Özel: “iki Soma faciasını bir anda yaşayabilirdik”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erzincan İliç'te yaşanan maden faciasına yönelik ilginç bir tespitte bulunarak, “Bu sefer belki iki Soma faciasını bir anda yaşayabileceğimiz bir felaketten son anda kurtulduğumuzun hepimizin bilincinde olması lazım” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Özel'in yaptığı konuşmadan önemli noktalar şöyle:

Erzincan

''Erzincan İliç'teki altın madeni yılların çevre mücadelesinin tehlikelere dikkat çektiği bir yerdir. Bu sefer belki iki Soma faciasını bir anda yaşayabileceğimiz bir felaketten son anda belki kurtulduğumuzun da hepimizin bilincinde olması lazım. Cumhurbaşkanı istifa etse ancak yeridir.

Bahçeli’ye tepki

Sayın Bahçeli 'Murat Kurum'un konuyla alakası yoktur.' dedi. Oradaki madenin 5 kat büyümesine bugünkü felakete onay veren raporun altında Bakan adına imzayı genel müdür atıyor. Bakan'ın benim adıma yani kalem benim mürekkep benim izin benim, benim yerime imzayı sen at dediği genel müdürün imzasından Kurum'un sorumlu olmadığını söylüyor Bahçeli. Ben bunu sizlerin vicdanınıza havale ediyorum.

Lütfü Savaş

Atatürk’ün şahsi meselesi Hatay'ımız... 6 Şubat'ta büyük bir yıkım yaşadık. Bir seçim sürecini gidiyoruz. Travmalar sosyal hareketi doğuruyor. Hatay kararı vermek için ince eledik sık dokuduk, en çok üzerinde durduğumuz il oldu. Toplam 5 büyük araştırma yaptık. Dün saat 03.00'te gelirken, biz CHP olarak üzerimize düşen bütün özeleştiriyi yaparak Lütfü Savaş'ın deprem sonrası kendisinin de yakınlarını akrabalarını kaybetmiş biri olarak kendi özeleştiriyi not ederek bütün veriler bütün bilgiler örgütümüzün talebi inancı ve anketlerdeki seyre baktığımızda Hatay'da Sayın Lütfü Savaş'la yola devam etme kararı verdik hepimize hayırlı olsun.''

Yorumlar