Milletvekillerinin yeni maaşı belli oldu!

Memur maaş zammı oranlarının belli olmasının ardından, Milletvekili maaşları da belli oldu. Yeni yılda yüzde 49,25 oranında zam alan Milletvekili maaşları 141 bin 900 TL’ye yükseldi.

Memur maaşlarına ocak ayında yüzde 49.25 oranında zam yapılacak. Memur maaşlarına yapılan zamdan milletvekilleri de aynı oranda yararlanacak. Temmuz – aralık döneminde 95 bin 100 TL olan milletvekili maaşları, Ocak ayından itibaren 141 bin 900 TL’ye yükseldi.

Emekli milletvekili aylıkları 2022 yılına kadar Cumhurbaşkanı ödeneğine endeksli idi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maaş zammından yararlanmamak için üst üste ödenek artışı istemeyince 2022 yılında yapılan kanun değişikliği ile milletvekili emekli aylığı Cumhurbaşkanı ödeneğine endeksli olmaktan çıkartılarak göstergeye bağlanmıştı.  

Buna göre, milletvekillerinin ek ödeme dahil 65 bin lira olan emekli aylığı ocak ayında 97 bin liraya çıkacak. Aktif göreve devam eden milletvekillerinin bazıları aynı zamanda emekli aylığı da alıyorlar. Emekli aylığı alan milletvekillerinin eline geçen toplam tutar 160 bin liradan 239 bin liraya çıktı.

Bu arada zamdan emekli başbakan ve TBMM başkanlarının aylıkları da etkilendi. Bu zamla beraber emekli başbakan ve TBMM başkanları maaşları 71 bin liradan, 106 bin liraya yükselmiş oldu.

Yorumlar