Meteoroloji'den 3 il için turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji’den Antalya, Isparta ve Burdur’a turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Akdeniz ve Doğu Akdeniz’de fırtına bekleniyor.

Akdeniz'de fırtına uyarısı

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünce yapılan hava tahminine göre, akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenen kuvvetli yağışların iç kesimlerde 1200 m üzeri rakımlı yerlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması tahmin ediliyor. 

Vatandaşlardan, Antalya ile Konya karayolundaki geçitlerde buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, kuvvetli güneyli rüzgar ve kıyı şeridinde yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 

Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor

Doğu Akdeniz'de rüzgarın, ilk saatlerden itibaren doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın Cumartesi öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği beklenmekte.

3 İl için turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji tarafından Antalya, Isparta ve Burdur için turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. 

Akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenen kuvvetli yağışların iç kesimlerde 1200 m üzeri rakımlı yerlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması tahmin ediliyor. 

Yorumlar