Gürcistan ilk Türk devlet okulunu açtı

Gürcistan, ülkesinde yaşayan Türk vatandaşları için Batum kentinde Türk okulu açtı.

Gürcistan, ülkesinde yaşayan Türk vatandaşlarının çocukları için Batum kentinde ilk Türk devlet okulunu açtı. 11 ay önce temeli atılan okul kısa sürede inşa edilerek, 2016-2017 eğitim-öğretim yılına yetiştirildi. Okulun, Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk'ün desteğiyle inşa edilmesinden dolayı sevinç duyan okul müdürü Mehmet Kabakçı yaptığı konuşmasında Öztürk'e teşekkürlerini iletti.

OKUL 11 AYDA TAMAMLANDI

Öztürk'ün desteğiyle inşa edilen Batum Türk Okulu'nda 2016-2017 eğitim yılı düzenlenen törenle başladı. Törenden önce şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Törende konuşma yapan okul müdürü Mehmet Kabakçı, 'Okul binasının temeli 11 ay önce atıldı. Kısa sürede tamamlanan okul yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirildi. Bundan dolayı Galip Öztürk'e teşekkür ederim.' dedi. Kabakçı, okulun yapımı ve hizmete açılışı sürecinde her türlü özveriyi gösteren ve desteği sağlayan Tiflis Büyükelçiliği ile Batum Başkonsolosluğuna da teşekkür etmeyi unutmadı.

5 BİN 200 METREKARELİK OKUL

Okul müdürü Kabakçı, bina alanı 5 bin 200 metrekare olan 4 katlı okulda 24 derslik, üç laboratuvar, bir resim atölyesi, müzik dersliği, çok amaçlı salonların yanı sıra spor alanlarının bulunduğunu söyledi. Konuşmasını tamamlayan Kabakçı yeni eğitim ve öğretim yılında çocuklara başarılar diledi.

YUNANİSTAN KAPATTI, GÜRCİSTAN AÇTI

Yunanistan, öğrenci sayısının yetersizliğini gerekçe göstererek 9 Türk okulu'nu kapatmıştı.  Gürcistan ise ülkesindeki Türk vatandaşlarını düşünerek ilk Türk devlet okulunun açılışını gerçekleştirdi. Öztürk'ün desteğiyle inşa edilen Batum Türk Okulu'nda ilk ve ortaokul ile çok programlı Anadolu lisesi bulunuyor. Okulda 2016-2017 öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığının gönderdiği 4'ü sınıf, 21'i branş öğretmeni olmak üzere toplam 25 eğitimci görev yapacak.

 

 

Yorumlar