Fransa ve Belçika'dan sonra Hollanda!

Fransa ve Belçika'nın ardından Hollanda'da da 'sarı yelekliler' yoğunluklu olarak Lahey, Amsterdam ve Rotterdam kentlerinde toplanarak hükümetin istifası yönünde çağrı yaptılar.

Ülkenin büyük şehirlerinde bir araya gelen göstericiler, Başbakan Rutte'nin istifasını isteyerek protesto düzenlediler. "Rutte istifa" ve "Rutte defol git" tarzında sloganlar atan Hollandalı 'sarı yelekliler' Başbakan Mark Rutte'yi istemediklerini belirterek istifasını talep etti.

Fransa ve Belçika'da sokakları yakıp yıkan göstericiler bu sefer de Hollanda'yı hedef alarak eylemin Hollanda'ya da sıçramasını başardılar. Eylemciler Lahey'de bulunan parlemento binasının önünde toplanarak sloganlar attı, Paris'te bulunan göstericilere destek verdiler.

BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞME TALEP EDİLDİ

Ülkenin aşırı sağcı gruplarının çağrısı üzerine toplanan 'sarı yelekliler', gösterilerde Birlemiş Milletler Göçmen Paktı, emeklilik yaşı, sağlık ve eğitimde ki pahalılık gibi sorunları göz önüne alarak hükümetin politikalarını eleştirdi.

Lahey'de ki meclis önünde toplanan eylemciler, Başbakan Rutte'nin bizzat gelip kendileriyle görüşmesini talep ederek protestoya devam ettiler.

Rotterdam'da ise Erasmus Köprüsü'nde yaklaşık 150 civarında 'sarı yelekli' bir araya geldi.

Yorumlar