Doğu ve Güneydoğu'da internet kesintisi sona erdi

Doğu ve Güneydoğu'da pek çok ilde internet kesintisi yaşandı. Kesinti yaklaşık 2 buçuk saat sonra sona erdi

Doğu ve Güneydoğu'da birçok ilde bugün, sabah saatleri itibariyle internet kesintisi yaşandı. Böglede sabit hatlar ve 3G internet erişiminin sağlanamadığı bildirildi. Bu durum yaklaşık olarak 2 buçuk saat sonra normale döndü. 

15 İLDE KESİNTİ

İnternet kesintisi Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Van, Hakkari, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis ve Erzurum'da yaşandı.

Bölgede yaşanan kayyum atama kararlarının ardından yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı dikkat çekmişti. Bu kapsamda bölgelerde sinyal kesicilerin de terör saldırılarına karşı önlem aldığı belirtilmişti.

KAYYUM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

28 belediyeye kayyum ataması gerçekleşti. Bu belediyeler arasında Batman, Hakkari il belediyelerinin yanı sıra Diyarbakır'ın Sur ve Ağrı'nın Diyadin ilçeleri de yer alıyor. Sabah saatlerinde Sur Belediyesi'nin önünde büyük güvenlik önlemlerinin alındığı ve bölgeye kimsenin yaklaştırılmadığı gözlenmişti.

SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE ÖNLEMLER ALINDI

Bugün Sur Belediyesi'nin önünde hiçbir personelin girişine izin verilmedi. Belediyenin önünün bariyerlerle kapatıldığı görüldü. Sabahın erken saatlerinde bölge halkını dahi haberi olmadan önlemler alındı. Bölgede zırhlı araçların da konuşlandırıldığı belirtildi. Özel Harekat polislerinin de bölgede teyakkuz halinde.

KAYYUM ATAMASI NEDEN AREFE GÜNÜ GERÇEKLEŞTİ

Arefe günü yapılan bu kayyum ataması bölgede iki seçeneği öne çıkarıyor. Bölgedeki PKK sempatizanlarını yürüyüşünün önlenmesi ve bölge halkını PKK'ya karşı korumak. Güvenlik güçleri bu kapsamda bölgede tedbirlerini artırdı.

SİNYAL KESİCİ ARAÇLAR YER ALIYOR

Sur Belediyesi'ne giden yolların da tamamen tutulduğu belirtildi. Bölgede internet şebekesi bulunmazken sinyal kesici araçlar yer almıştı.

Yorumlar