Fransa Başbakanı'ndan çarpıcı açıklama: Bir haftada 2 büyük saldırı engellendi

Fransa Başbakanı Manuel Valls, bir haftada iki büyük saldırıyı engellediklerini belirterek terör saldırısı riskinin en yüksek seviyede olduğunu söyledi.

Fransa'da bir hafta içinde iki büyük saldırının önlendiği açıklandı. Açıklamayı, Fransa Başbakanı Manuel Valls, Europe 1 radyosu ve iTele televizyonunun ortak yayınında açıkladı. Bu kapsamda Fransa'da terör saldırısı riskinin en yüksek seviyeye çıktığını dile getiren Valls, bu riskin ciddiyetini ise son günlerde yaşananlarla gördüklerini açıkladı.

'BU HAFTA İKİ BÜYÜK TERÖR SALDIRISI ENGELLENDİ'

Fransa'da güvenlik güçlerinin devamlı terör saldırılarını engellediklerini açıklayan Valls, terörle bağlantılı çetelerin de çökertildiğini belirtti. Bu kapsamda Valls, 'Polisimiz, jandarmamız, istihbarat servisimiz devamlı terör saldırısı engelliyor. Terör saldırısı riski en yüksek seviyede, hedefte hepimiz varız. Daha bu hafta 2 büyük saldırı engellendi." dedi.

FRANSA'DAN 700 KİŞİ DAEŞ SAVAŞÇISI OLARAK SURİYE VE IRAK'TA

Fransa'daki radikalleşme eğilimlerine de değinen Fransa Başbakanı Manuel Valls, 10 bin ile 15 bin kişinin radikal grupların etkisinde olduğunu belirterek Fransa'dan yaklaşık olarak 700 kişinin şu anda Suriye ve Irak'ta terör örgütü DAEŞ tarafında savaştığını açıkladı.

'FRANSA'DAN GİDEN 196 KİŞİ DAEŞ SAFLARINDA SAVAŞIRKEN ÖLDÜ'

Valls, bu 700 kişininin 275'inin kadınlardan ve 18 yaş altı çocuklardan oluştuğunu belirtirken, Fransa'da yaşayan 196 kişinin de DAEŞ saflarında savaşırken öldüğünü belirtti.

FRANSA'DA DAEŞ OPERASYONLARI

Ülke içindeki DAEŞ operasyonlarına değinen Valls, şu ana kadar bin 350 kişinin örgütle irtibatının tespit edildiğini ve hapse atıldığını belirten bunlardan 293'ünün terör örgütleri ile doğrudan ilişki içinde olduğunu kaydetti.

SON SALDIRI NİCE'DE GERÇEKLEŞTİ

Fransa'da son olarak Nice kentinden, ulusal gün kutlamaları sırasında bir terör saldırısı gerçekleştirilmiş ve sahil kesiminde kutlamalara katılan 84 kişi hayatını kaybetmişti. 

Yorumlar