Barcelona - Deportivo Maçı Ne Zaman Hangi Kanalda? Arda ve Emre İlk 11'de!

La Liga 8. hafta mücadelesi Barcelona - Deportivo maçıyla devam ediyor. Barcelona Deportivo maçı ne zaman hangi kanalda? Maç öncesi aldığımız bilgilere göre Arda ve Emre İlk 11'de maça başlayacak. İşte detaylar...

İspanya Premier Ligi'nin 8. Haftasında Katalan devi Barcelona evinde Deportivo La Coruna'yı misafir ederken, tüm gözler Barcelona forması giyen Arda Turan'ın kardeşim diye hitap ettiği Emre Çolak'ın forma giydiği Deportivo maçında olacak. İspanya'da formda bir dönem geçiren Arda ve Emre arasında ki yakınlık ispanyol medyası tarafından biliniyor. Arda'nın kardeşimle karşılaşacağım diye bahsettiği bu renkli mücadele 15.10.2016 Cumartesi günü Lig TV3 ekranlarından canlı yayınlanacak.

BARCELONA - DEPORTİVO MAÇA DOĞRU:

"Arda ve Emre maça İlk 11'De başlıyor"

Türkiye'den bu maçı takip izleyecek olan futbolseverler Barcelona - Deportivo maçıyla gururumuz Arda ve Emre'yi ilk 11'de izleyecek. Türk futbolseverler bu maça oldukca yoğun ilgi gösteriyor. 

Emre Çolak ve Arda Turan'ın ilk kez karşılaşacak olması İspanyol basınında ilgi odağı oldu. 'La Opinion' gazetesine konuşan Emre:  'Arda abi, benim hayatımda çok önemli biri. Benim için her zaman örnek biri oldu. Ona karşı oynamak beni hem çok heyecanlandırıyor hemde gururlandırıyor.' ifadesini kullandı.

Arda Turan’ın El Mundo gazetesine verdiği demeçte ise: ‘Emre, Galatasaray'da altyapısındayken beni taklit ederdi. A Takım'a çıktığında ilk maçında kazanılan bir penaltıyı ona bırakmıştım ve golünü atmıştı. Onun tüm dönemlerinde nasıl kendini geliştirdiğine şahit oldum büyük bir futbolcu olmak için ne kadar çok çalıştığına tanıklık ettim.Depotivo maçın da Emre Çolak'a dikkat etmemiz gerekiyor. Oyunu iyi kuran ve serbest vuruşları etkili kullanan bir oyuncu bu yüzden Emre'ye dikkat etmeliyiz diyen Milli yıldız. Emre gerçekten benim için çok özel bir futbolcu onunla aynı sahada mücadele etmek benim için bir onurdur." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRK FUTBOLCULARIN LA LİGA PERFORMANSI

İki yıldızın bu sezon La Liga performansı gayet iç açıcı gözüküyor. Arda Turan, 5’i ilk 11’de olmak üzere 7 lig maçında toplam 482 dakika sahada kalırken, bu sürelerde 2 gol atan milli oyuncu, %92.7 isabetli pas oranııyla alkış alarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 

Emre Çolak ise, İlk 7 haftada 4 kez forma giyen genç yıldız bu karşılaşmaların tümünde 90 dakika sahada kalmayı başardı. La Liga’da henüz golle tanışamayan milli oyuncu 29 top çalma, 156 pas istatisliğiyle mücadele etti.Geçen hafta oynanan Sporting Gijon maçındaki performansı ile takımın en iyisi olarak gösterilmişti.

İKİ TAKIMIN LİG KARNESİ

Barcelona ligin ilk 7 haftasında 4 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet, alırken bu karşılaşmalarda, 13 gol atıp, kalesinde ise 10 gol gördü ve 14 puanla puan sıralamasının 4. Basamağında bulunuyor.

Deportivo ise oynadığı 7 karşılaşmada, 2 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyet aldı. Bu karşılaşmalarda rakip kaleye 5 gol atan La Coruna kalesinde 6 gol gördü ve 8 puan toplayarak ligin 13. sırasında yer alıyor.

DEPORTİVO 13 YILDIR CAMP NOU'DA KAYIP

Nou Camp’ta oynadığı son iki lig maçından da 2-2’lik skorlarla birer puan alan Deportivo, deplasmandaki en son galibiyetini 13 yıl önce 18 Ekim 2003 tarihinde 2-0’lık skorla almıştı.

LA LİGA'DA 8. HAFTA PROGRAMI

14.10.2016 CUMA 

Las Palmas- RCD Espanyol - 20.45

15.10.2016 Cumartesi

Leganes - Sevilla - 13.00

FC Barcelona - Deportivo La Coruna - 16.15

Atletico Madrid - Granada FC - 18.30

Real Betis - Real Madrid - 20.45

16.10.2016 Pazar

Alaves - Malaga - 12.00

Athletic Club - Real Sociedad - 16.15

Sporting Gijon - Valencia FC - 18.30

Villareal FC - Celta De Vigo - 20.45

Eibar- Osasuna - 20.45

Yorumlar