Banka kredilerinde faiz oranları düşüyor

Banka kredileri faiz oranları için müjdeli haber verildi. Birçok banka konut kredisinden sonra ihtiyaç kredisi alacaklar için de faiz indirimine gidiyor.

Yaz aylarında konut kredisi için yapılan vade ve faiz çalışmalarından sonra ihtiyaç kredisi alacaklara da müjde geldi. FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından ekonomide hareketliliğin korunması için çalışmalar başlatılmış konut kredisinde %0,08, diğer vadelerde ise %1'in altına çekilmesinde karar kılınmıştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yaptığı düzenlemelerin ardından 250 baz indirimi kredi faiz oranlarına da etki etti. Konut kredisi ile başlayan hareketlilik ihtiyaç kredisine de yansıdı ve bankalar aylık olarak %1,50 olan faizi en düşük %1,18'e kadar çekti. Kredi faiz indirimine gidenler arasında birçok banka bulunuyor.

BİRÇOK BANKADA FAİZ İNDİRİMİ BAŞLADI

Vatandaşları sevindiren faiz düşüşleri Türk Ekonomi Bankası (TEB), Ziraat, VakıfBank, İş Bankası, Akbank gibi birçok bankada görülebiliyor. Yapılan indirime göre ihtiyaç kredisi faizleri ile tüketici 36 aylık vade ile 20 bin TL'lik kredi kullanımında 1300-1700 TL arasında ortalamadan 1500 TL daha az ödeme yapmış olacak. Akbank yaptığı faiz indirimi ile %1,19'dan başlayan kredi fırsatı ile ödemeleri 2017 yılına erteleme imkanı sunduklarını belirtirken bu kampanyanın 31 Ekime kadar da süreceğini açıkladı. TEB bankası ise 36 ay vade ve %1,32 oranı ile tahsis ücretini de sıfılayarak üç ay erteleme imkanı da veriyor.

İŞ BANKASI DA KAMPANYA BAŞLATTI

Birçok banka ile birlikte İş Bankası'da müşterilerine 14 Ekim 2016 yılına kadar geçerli olacak bir ihtiyaç kredisi imkanı sunuyor. Bireysel ihtiyaçlar için %1,22'den başlayan faiz oranları ve 50 bin TL tutar, ayrıca 48 ay vadeye kadar kredi veriliyor. Kampanya da 25 bin TL ve üzeri krediler için aylık %1,22 faiz uygulanıyor.

BANKA KREDİSİ ALMAK İÇİN

Birçok vatandaş yapacağı büyük alışverişlerde krediye başvuruyor. Bunlar arasında en çok tercih edilenler ise tüketici kredisi, otomobil kredisi, bireysel kredi, konut kredisi, ihtiyaç kredisi oluyor. Yapılan araştırmalara göre 2007 ve 2015 yıllarında en çok ihtiyaç ve konut kredilerine rağbet oldu. Kredi almak için vatandaşların dikkat etmesi gereken husular bulunuyor. Bankaya başvurduktan sonra kredi başvurusuna göre bankalar talebi değerlendirmeye alıyor. Gelir durumu ve ödeme geçmişi gibi önemli konular kredi talebinin onaylanmasında büyük rol oynuyor. Bunun yanı sıra kredi notuda oldukça önemlidir fakat kredi notunu bankalar arası farklılık göstermektedir. Kimlik bilgileri ile kısa sürede yapılan işlemlerle de başvurulan kredi türüne göre çeşitli belge ve bilgiler istenmektedir. Daha önce zorluklarla alınan krediler günümüzde her bütçeye göre verilebiliyor. Her bankalar yaptığı ödeme planı ile faiz, anapara ve aylık gibi imkanlar da sunuyor. 

Yorumlar