Balıkesir’deki PKK/KCK operasyonda 12 kişi gözaltına alındı

Edremit, Bandırma ve Ayvalık ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda örgüt üyesi oldukları öne sürülen, 3 emniyet personelinin de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir’in Edremit, Bandırma ve Ayvalık ilçelerinde gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda, terör örgütü PKK/KCK üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 3'ü emniyet personeli, 12 kişiden 9'u tutuklandı.

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Edremit ilçesinde örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılan 9 şüpheliden 7’si operasyonla yakalandı. Sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 3'ü adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Bandırma ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda ise "PKK/KCK terör örgütü üyeliği, terör örgütünün propagandasını yapmak, Cumhurbaşkanına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik'' suçlarından gözaltına alınan 2 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Ayvalık ilçesindeki operasyonda ise terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılan 5 emniyet personelinden 3'ü yakalandı. Adliyeye sevk edilen 3 emniyet personeli de tutuklandı. Diğer 2 emniyet personelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Yorumlar