Netflix kullanıcıları, dolandırıcıların hedefinde!

Netflix kullanıcılarını hedef alan ve gerçek dışı mesajlarla kişisel bilgileri çalmaya çalışan dolandırıcılara karşı Amerika Birleşik Devletleri Federal Ticaret komisyonu uyarıda bulundu.

Netflix kullanıcılarını hedef alan ve gerçek dışı mesajlarla kişisel bilgileri çalmaya çalışan dolandırıcılara karşı Amerika Birleşik Devletleri Federal Ticaret Komisyonu uyarıda bulundu. 

Siber dolandırıcıların yeni hedefi Netflix kullanıcıları oldu. Sahte mesajlar ve posta yoluyla Netflix'ten gelmiş gibi gönderilen ve gerçek olmayan iletileri, kişisel bilgilerin çalınması için kullanıyorlar. Amerika Birleşik Devletleri Federal Ticaret Komisyonu konu ile ilgili uyarıda bulundu.

Siber dolandırıcıların hedefe aldığı Netflix kullanıcılarını koruyabilmek için küresel antivirüs yazılım kuruluşu, konuyu mercek altına aldı.

Netflix kullanıcılarına çok önemli uyarı: ‘Merhaba Sevgili Üyemiz’ ile başlıyorsa açmayın!

''Ödeme bilgilerinizde sorun var'' mesajına dikkat!

Bu dolandırıcılığı gerçekleştirenler, Netflix kullanıcılarına ödeme bilgilerinizde sorun olduğunu ve hesabın askıya alındığını belirten mesajlar ve postalar atıyor. E-posta başlığında adınızın yer alacağı yerde "Merhaba Sevgili Üyemiz" tarzında bir mesaj yer alıyor. Meşru bir kuruluş tarafından gönderilmediğini anlamak için yeterli bir gösterge sayılabilir. 

netflix

Nasıl korunacağız?

Uzmanlar, bu konuda; “Birdenbire gelen mesajlarda hiçbir şeye tıklamamak en iyisidir. İletinin ve gönderenin meşru olup olmadığını iki kez kontrol edin. Bunun için örneğin servis sağlayıcıyla iletişime geçebilirsiniz. Ancak dikkat, sahte teklifte yer alan iletişim bilgilerini dikkate almayın. Ayrıca güncel ve proaktif bir güvenlik yazılımı sizi sahte yazılımlara karşı uyaracaktır.” diyerek kullanıcıları uyardı.

Yorumlar