Kurtlar Vadisi Darbe Necati Şaşmaz'ı adliyeye sürükledi

Kurtlar Vadisi Darbe patenti, Necati şaşmaz'ın da başına dert açacağa benzerken, dün öğle saatlerin de Şaşmaz'ın ifade vermek üzere adliyeye çağrıldığı iddia edildi. Peki ya Darbe filmi çekilecek mi?

FETO terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişiminden yalnızca kısa bir süre önce 'Kurtlar Vadisi Darbe' patenti için başvuran Pana Film için başlatılan soruşturmaya, Kutlar Vadisi Pusu'nun başrol oyuncusu Necati Şaşmaz da dahil oldu. Türk Patent Enstitüsü'nün iddiaları üzerine başlatılan soruşturma da iddialara göre Şaşmaz 'şğpheli' sıfatıyla ifade verdi. Ancak dün ortaya atlan iddialar ile ilgili Yapımcı şirketten yalanlama gecikmedi.

KURTLAR VADİSİ DARBE SORUŞTURMASI

Kurtlr Vadisi Darbe isimli patent almak için başvuran yapım şirketi, darbe girişimi sonrasında suç teşkil edebilri niteliğinde hem patenti imzalamamış hem de haklarında soruşturma başlatmıştı. Öte yandan yıllar önce Kurtlar Vadisi Pusu'da yayınlanan 1 Dolar sahnesi de şimdilerde gündemde 

NECATİ ŞAŞMAZ İFADE VERDİ

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bugün öğlenden sonra İstanbul Adalet Sarayı'na gelen ünlü oyuncu Necati Şaşmaz, savcıya ifade vermek üzere Adliye'nin 7. katına çıktı. Enstitü Başkanı Prof. Habip Asan tarafından savcılığa gönderilen ihbar yazısında, "Bilindiği üzere ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi Fetullahçı Terör Örgütü tarafından demokratik anayasal düzeni cebir ve şiddet kullanarak ortadan kaldırma girişiminde bulunulmuştur. 'Kurtlar Vadisi Darbe' ibareli marka başvurusu anılan darbe teşebbüsünden önce gerçekleşmiş olduğundan konunun suç oluşturabileceği şüphesi ile bildirilmesi uygun görülmüştür" ifadeleri yer almıştı.

PANA FİLM AÇIKLADI

"Pana Filim yetkililerinin terör savcılığına ifade verdiği hakkında yapılan haber ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Sayın savcılık makamınca şirket yetkililerinin konu hakkında bilgisine başvurulmuştur. Şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınmamıştır. Aksine yapılan haberler maksatlı ve kötü niyetlidir. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur."

ADETA TT OLDU

Savcılığın Kurtlar Vadisi Pusu'ya yönelik soruşturma kararı ise Twitter kullanıcıları tarafından sert dille eleştirildi. Kurtlar Vadisi hayranları savcılığı ve yaşananları şu tweetlerle eleştirdi. 

PEKİ FİLM ÇEKİLECEK Mİ?

Şimdilerde sorunun cevabı çok merak edilse de Ekim ayının başında Pana Film, Kurtlar Vadisi Darbe'nin çekileceğini açıklamıştı. Pana Film resmi sosyal medya hesaplarından şu mesajı paylaştı: ''15 Temmuz darbe girişimini dizi veya sinema filmi olarak yansıtmamızı arzulayan kamuoyunun yoğun isteğini değerlendiren şirketimiz “KURTLAR VADİSİ DARBE” sinema filmini yapmaya karar vermiştir. Saygılarımızla, Pana Film”

Yorumlar