KEMAL'İN KOLTUĞUNU CANAN SALLIYOR

Kılıçdaroğlu'nu küplere bindiren PM listesi skandalının arkasından İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu çıktı. Kaftancıoğlu, genel başkanın PM listesini delip Yıldırım Kaya ve Tuncay Özkan'ı listeye sokturmadığını açıkladı.

CHP'de kazan kaynıyor. CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, oy kullanan 1318 delegenin 1251'inin oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi. Ancak Parti Meclisi seçimlerinde CHP'liler Kılıçdaroğlu'na kazan kaldırdı. Delegeler, 52 Parti Meclisi (PM) üyesi ile 15 kişiden oluşan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından aday gösterilen 12 kişilik Bilim Kültür ve Sanat Platformu'nun (BKSP) 8 üyesini belirlemek için de oy kullandı. Parti Meclisi’nde 25 isim değişirken, Z kuşağıyla siyaset yapma hayali, delege engeline takıldı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun A takımından Tuncay Özkan, Ünal Çeviköz, Aykut Erdoğdu, Yıldırım Kaya PM’ye giremedi. Partisinden gözyaşlarıyla ayrılan Aylin Nazlıaka’nın aralarında olduğu 10 isim ise Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesini deldi. Parti Meclisi seçimlerinde liste savaşının yaşandığını gözler önüne serdi. Kılıçdaroğlu'nun küplere bindiren PM seçimlerine ilişkin konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu,  "Ayrı bir liste çıkardık" dedi. HABER GLOBAL'den İsmail Saymaz'a konuşan Kaftancıoğlu, kurultayda alternatif bir liste çıkardıklarını açıkladı. Kaftancıoğlu yaptığı açıklamada, "Evet biz bu listeyi hazırladık. Bu listede Yıldırım Kaya ve Tuncay Özkan yok. Neden yok? Çünkü onların girmesini istemedik ve onların seçilmemesi için elimden geleni yaptım." ifadelerini kullandı.

KEMAL'İN KOLTUĞUNU CANAN SALLIYOR❗️

Kılıçdaroğlu'nu küplere bindiren PM listesi skandalının arkasından İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu çıktı. #Kaftancıoğlu, genel başkanın PM listesini delip Yıldırım Kaya ve Tuncay Özkan'ı listeye sokturmamış! pic.twitter.com/oeGIylSFhY — Ajans Haber (@AjansHaberResmi) July 28, 2020
Bilindiği üzere, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanlarına "74 kişilik bir liste yollayacağım. Diğer listelere itibar etmeyin" demişti.

Yorumlar