Halkbank KPSS şartı olmadan personel alımı yapacak

Halkbank, Türkiye genelinde KPSS şartı olmadan 565 personel alacak. 19 Eylül pazartesi başlayan başvurular 10 Ekim tarihinde sona erecek. Online yapılacak başvuralar için başvuru formunu Halkbank internet sitesinden temin edilecek.

Personel alımlarının yoğun olduğu bu sıralar Halkbank da dün yayınladığı ilana göre personel alımı yapacak. Halkbankı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan ilana göre; Türkiye genelinde; 475 Uzman Yardımcısı ile 40 İç Kontrolör Yardımcısı, İstanbul ilinde istihdam edilmek üzere 25 Bilgi Teknolojileri Uzman Yardımcısı ve 25 Müfettiş Yardımcısı olmak üzere toplam 565 personel alımı yapılacak. 19 Eylül pazartesi günü başlayan başvurular internet üzerinden online olarak yapılacak ve 10 Ekim 2016 tarihinde sona erecek. Başvuru şartları arasında KPSS şartı aranmayan ilan vatandaşlar tarafında yoğun ilgi gördü.

BAŞVURULAR ONLİNE YAPILACAK

Banka personel alımı ilanlarının ardı sıra yayınlanıyor. Dün Halkbank internet sitesinden yayınlanan duyuruyla 565 personel alımı yapılacağı ilan edildi. Halkbank, Türkiye genelinde yapılacak personel alımı için başvurular, 19 Eylül 2016 tarihinde başlayıp 10 Ekim 2016 tarihinde sona erecek. Başvurular bankanın resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapılacak. Başvuru yapan adayların belirtilen süre içerisinde sadece Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubelerinden yatırılabilecek 70 TL’lik sınav ücretini de yatırmaları gerekiyor.  

"KPSS ŞARTI YOK"

Halkbank bünyesinde çalışmak isteyen vatandaşların başvuru yapabilmeleri için aranan şartlar şöyle;    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 1 Ocak 1986 ve sonrasında doğmuş olmak, sabıka kaydı bulunmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, askerlikle ilişiği bulunmamak gerekiyor. Kadro pozisyonlarına göre en az 4 yıllık üniversitelerin istenilen bölümlerinden mezun olan adaylar başvuru yapabilecekler.  Başvuru yapacak adaylarda KPSS şartı aranmayacak. Başvuruları kabul edilen adaylar sınav giriş belgelerini 25 Ekim-5 Kasım2016 tarihleri arasında internet üzerinden alabilecekler.  

SINAVLAR 12 MERKEZDE YAPILACAK

Halkbank personel alım için başvurusu kabul edilen adaylar 5 Kasım 2016 Cumartesi günü sınava girecekler. 12 Merkezde gerçekleştirilecek olan sınavlar; İstanbul-Anadolu, İstanbul-Avrupa, Ankara, İzmir, Bursa, Denizli, Antalya, Gaziantep, Erzurum, Trabzon, Samsun ve Kayseri ‘de gerçekleştirilecek.  

240 SORU SORULACAK

Başvurusu kabul edilen adaylar 5 Kasım 2016 Cumartesi günü sınava girecekler İstanbul Anadolu, İstanbul-Avrupa, Ankara, İzmir, Bursa, Denizli, Antalya, Gaziantep, Erzurum, Trabzon, Samsun ve Kayseri’de gerçekleşecek olan sınav 2 oturum şeklinde uygulanacak. Saat 10.00 ve 14.00’de başlayacak sınavın her oturumu 120 dk olup, adaylar birinci oturumda Genel Yetenek-Genel Kültür (60 Soru)/Yabancı Dil (60 Soru) cevaplayacak. İkinci Oturum Alan Bilgisi üzerine olacak.  Her bir soru 5 (beş) şıktan oluşan test usulünde olacak.  Yazılı sınavda ilk oturum “Genel Yetenek-Genel Kültür” ve “Yabancı Dil” bölümlerinden; ikinci oturum ise “Alan Bilgisi” bölümünden olmak üzer  toplamda 240 soru sorulacak.

SORU DAĞILIMI

Genel Yetenek-Genel Kültür Testi (Tüm Unvanlar):

Genel Yetenek; Sözel Akıl Yürütme, Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları Ölçme Becerisi ile Sayısal ve Mantıksal
Akıl Yürütme,

Genel Kültür; Tarih, Türkiye Coğrafyası, Temel Yurttaşlık Bilgisi, Genel, Kültürel ve Güncel SosyoEkonomik
Konular,

Yabancı Dil Testi (Tüm Unvanlar):

İngilizce, Almanca veya Fransızca (Adaylar, sınava girecekleri yabancı dil tercihlerini başvuru
esnasında yapacaklardır.)

Alan Bilgisi Testi (Müfettiş Yardımcılığı):

Hukuk; Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, İcra-İflas Hukuku, Ceza
Hukuku, Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi, İş Hukuku

Ekonomi; Mikro İktisat, Matematiksel İktisat, Makro İktisat, Uluslararası İktisat, Kalkınma-Büyüme,
Türkiye Ekonomisi,

Maliye; Kamu Maliyesi, Maliye Politikası,

Muhasebe ve İşletme; Genel (Finansal) Muhasebe, Finansal Tablolar ve Analizi, İşletme Yönetimi,
Finansal Yönetim,

Bankacılık ve Finans; Para-Para Politikası-Merkez Bankacılığı, Ticari Aritmetik, İstatistik

(Bilgiler Halkbank başvuru kılavuzunda alınmıştır)

BAŞVURU FORMU HALKBANK İNTERNET SİTESİNDE

Halkbank personel alımı sınavına başvuru yapacak olan adaylar başvuru şartları ile ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı başvuru kılavuzu ile sınav başvuru formuna Halkbank’ın  resmi internet sitesi duyurular bölümünden ulaşabilecekler.

Yorumlar