Elon musk'a sosyal medya yaramadı! Hesabını kapatın!

Bloomberg'e göre Twitter'ın başına geçmesinden sonra kendisini eleştirenleri hedef alan bir baskı kampanyasını yöneten Elon Musk, en az bir vakada doğrudan yer aldı.

Bloomberg'in haberine göre, Twitter'ın bir iç yazışmasına ulaştığını belirten haber kuruluşuna göre, yeni Twitter CEO'su, platformda 6 Ocak saldırısına katılanların tespit edilmesine katkı sağlayan çalışmalarıyla tanınan sol eğilimli aktivist Chad Loder'ın hesabının askıya alınmasının talimatını verdi.

Loder'ın hesabı kasımda askıya alınmıştı. Kendisine yapılan tek açıklamanın, önceki bir askıya alınma kararını ihlal etmek olduğunu söyleyen Loder, bu nedenin uydurma olduğunu iddia ediyor.

Platformdan uzaklaştırılmalar oldukça yaygın

Musk'ı platformda eleştirenleri susturma kampanyası bir aktivistin askıya alınmasıyla son bulmadı. Sol eğilimli aktivist ve yorumculara ait çok sayıda başka hesap da uyarı yapılmaksızın askıya alınırken, bazı gazeteciler de Musk'ın özel jetini takip eden bir hesaptan bahseden tweetler attığı için platformdan uzaklaştırıldı.

Bloomberg'e göre bu askıya almalar Twitter'ın Güven ve Güvenlik Başkanı Ella Irwin'in talimatıyla gerçekleşti.

''Şirketin tek yaptığı Elon'u eleştirenleri susturmak''

Şirketteki eski bir yöneticinin haber kuruluşuna yaptığı açıklamada, ''Satın alma işleminden bu yana, şirketin tek yaptığı Elon'u eleştirenleri susturmak, gazetecileri ve diğerlerini zarara maruz bırakmak ve temel etik standartlarını ve gizlilik yasalarını ihlal etmek oldu.'' ifadelerini kullandı. 

Yorumlar