Yıllardır en iyi işveren seçilen Philip Morris kimdir?

En iyi işverenlerden olan Philip Morris hayat hikayesi ve başarı öyküsüyle de insanları kendine hayran bırakıyor. Peki bu Philip Morris kimdir, nasıl bu kadar başarılı olmuştur?

Geçmişi çok eskilere dayanan ve oldukça bilinen sigara markası Marlboro'nun sahibi olarak bilinen Philip Morris'in ilginç bir de hayat hikayesi biliniyor. Genellikle yıllardır en iyi işveren seçilmesiyle ve Marlboro'nun sahibi olmasıyla bilinen Philip Morris kimdir, ne iş yapar, hayat hikayesi nedir? Hayatına dair tüm detayları ve başarı hikayesini haberimizin devamında okuyabilirsiniz.

PHİLİP MORRİS KİMDİR?

Öncelikle Philip Morris'in kuruluşu 1847 yılında İngiltere'de başlıyor. Philip Morris o yıl Londra'nın Bond Sokağı'nda tuttuğu bir dükkanda tütün ve sarılı sigara satmaya başlıyor. Philip Morris'in ölümünün ardından eşi Margareth ve kardeşi Leopold Morris işleri devralıyorlar. Philip Morris öldüğünde daha şirketin adı Philip Morris değildi. Şirketin adının Philip Morris olması onun ölümünden sonra, 1885 yılında gerçekleşiyor. Yani Philip Morris şirkete kendi adının verildiğini hiçbir zaman göremiyor .

Marlboro; 1902 yılında ABD’de Philip Morris tarafından kurulmuştur. Yani günümüzde tam 115 yaşında olan sigara markası eski tarihlere dayanmaktadır. 

Kalitesi ve pahalılığı ile bilinen Marlboro, Türkiye’de üretilen fabrikaları yer almaktadır. Halk dilinde Manisa’da üretilen tütünler İzmir’de fabrikalarda öğütülerek sigara haline geliyor ve tekrardan satışa sunuluyor. 

PHİLİP MORRİS INTERNATİONAL

Philip Morris International (PMI), 160 ülkede satış yapan uluslararası bir tütün şirketidir. 2007 yılında dünyadaki tütün piyasasının %15,6'sı PMI'a aittir ve dünyadaki en büyük tütün şirketidir. Dünya çapında 50'den fazla ülkede üretim yapan PMI, 75.600 kişiyi çalıştırmaktadır. André Calantzopoulos Camilleri'nin genel müdürü olduğu şirketin merkezi New York'tadır. PMI'ın Türkiye dağıtımını Sabancı Holding yapmaktadır.

19. yüzyılda Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulan şirket, 1954 yılında ABD dışında ilk defa Avustralya'ya açılmıştır.

Yaygın olarak piyasaya sürdükleri sigara markaları Marlboro, Longbeach, L&M, Philip Morris, Bond Street, Chesterfield, Parliament, Lark, A-Mild, Morven Gold, Muratti, DJI Sam Soe, Multifilter ve Virginia Slims'tir.

YILLARDIR ÜST ÜSTE ''YILIN EN İYİ İŞVERENİ'' SEÇİLİYOR

Philip Morris/Sabancı, Top Employer Enstitüsü tarafından yapılan bağımsız değerlendirme sonucunda; profesyonel gelişim programları, çalışma ortamı ve yetenek sürecinin doğru yönetimi sebebiyle bir kez daha en iyi işveren olarak tescil edildi.

Top Employer Enstitüsü tarafından her sene yapılan uluslararası araştırma, dünya çapında önde gelen işverenleri değerlendirerek; mükemmel çalışma koşulları sunan, organizasyonunun tüm seviyelerindeki yetenekleri besleyen ve geliştiren, istihdam uygulamalarını sürekli olarak iyileştirmeye çalışan şirketleri ‘En İyi İşveren’ olarak tescil ediyor. Philip Morris/Sabancı, 2018 yılında da tescil edilerek, üst üste üçüncü kez “Top Employer” sertifikasının sahibi oldu. Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Latin Amerika'da bulunan 37 Philip Morris International iştiraki Top Employer sertifikasına sahip. 

Yorumlar