Kılıçdaroğlu: Musul meselesinde Türkiye'nin son derece dikkatli olması lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklama yaptı.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları; 

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

İslam tarihini önemli günlerinden biridir bugün. Yas tutan bütün insanların çektiği acıları bugün andığı için herkese şükran borçluyuz. Acıları unutmayacağız fakat geleceğe de umutla bakacağız.

Şehitlerin arkası kesilmiyor. Önlem alınmıyor. Son bir kaç ayda verilen şehit sayısı 88. Düne kadar yaptıkaları işlerin ne kadar yanlış olduğunu söylüyorduk. 'Siz anlamazsınız' dediler. Türkiye terör batağının içinde. Vatandaşın acısını dillendirmek bizim görevimiz. Ülkede barış ve huzur istiyoruz. Teröre hepbirlikte karşı çıkmalıyız. Yeri geldiğinde doğruları söylemekten kaçınmayacağız. Kime yönelirse yönelsin teröre karşıyız. Başta Başbakan olmak üzere tüm AK Parti teşkilatına baş sağlığı diliyorum. 

'BARIŞ İSTİYORLARDI...'

10 Ekim 2015 tarihinde 101 vatandaşın hayatına mahal olan terör eylemi gerçekleşti. İzin alınan bir gösteriydi... Barış istiyorlardı... Bu milletin gençleri huzur içinde yaşamak, huzur içinde askere gitmek istiyorlar. Dün bunun yıl dönümüydü. Biber gazı, cop Türkiye'ye yakışmıyor. Bir annenin çocuğunun öldüğü yere karanfil bırakması suç mudur? 

'BAŞİKA'DA ASKERİMİZİN OLMASI SIRADAN DEĞİLDİR'

Türkiye iyi yönetilmiyor. Musul operasyonu başlayacak yani Ortadoğu'da yeni stratejiler gündeme gelecek. Türkiye'nin son derece dikkatli olması lazım ama Sayın Erdoğan, Mezhep endeksli dış politikayı gündeme getiriyor. Dış politika, iç politika malzemesi olacak kadar kolay değildir. Irak'ın toprak bütünlüğünü her dönem savunduk, savunmaya da devame diyoruz. Irak kaderini kendi belirlemeli. Başika'da askerimizin olması sıradan değildir. Mağdur söylemlerin iticiliğine kanıp askerleri orada tutamazsınız. Onlar sizin günahlarınız. Biz Musul'dan, Kerkük'den ve diğer bölgelerden terörün temizlenmesini istiyoruz. Bize bir görev düştü, buna izin veriniz. Biz Irak halkı ile dostluğumuz sürdürmeye kararlıyız.

'TÜRKİYE BU KADAR AĞIR YÜKÜ ARTIK TAŞIYAMIYOR'

Adalet partisine oy verenlere sesleniyorum. 14 yıldır ne istedilerse yaptılar. Bütün başarısızlıklarını belli gruplara yükleme konusunda ciddi beceri sahipleriler haklarını yemeyelim. Sİz şu soruyu sormadınız, 'Biz size oy verdik ama sürekli kandırılasınız diye mi?' Elinizi vicdanınıza koyup, düşünün. Türkiye bu kadar ağır yükü artık taşıyamıyor. 

Türkiye'de darbe olduğundan kimseyi ikna edemediklerini söylüyorlar. Anlatamazsınız... Binlerce öğretmeni sorgusuz sualsiz işinden attınız, yüzlerce gazeteciyi hapse attınız, yüzlerce işadamının mal varlığını devlete aktardınız... Şimdi hakimelere göz dağı veriyorlar, 'Sakın ha yanlış karar vermeyin!'

'ZALİME TESLİM OLMAYIZ'

Hapishanelerde işkence de var kötü muamele de var. 12 Eylül darbe sonrası en korkunç şey işkence iddialarıydı. Şimdi hapishaneleri açmaktan korkuyorlar. 3 yatakta 7-8 kişinin yattıkları yer var. Ben insan hakları, demokrasi, özgürlüğü savunuyorum. Zalime teslim olmayız. Ben şeytan değilim, şeytan sensin. O kadar ağır olaylar var ki! 

Yorumlar