TSK Tüm Denizlerde Dev Tatbikat Hazırlığında

İlk defa gerçekleştirilecek olan tatbikat, Türkiye’nin tüm denizlerini kapsayacak şekilde yapılacak. 27 Şubat 2019 ile 3 Mart 2019 tarihleri arasında yapılacak tatbikat 462 Bin kilometrelik bir alanı kapsıyor. “ Mavi Vatan “ adı verilen tatbikata Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın yanı sıra Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları’da katılacak.

İlk defa gerçekleştirilecek olan tatbikat, Türkiye’nin tüm denizlerini kapsayacak şekilde yapılacak.

27 Şubat 2019 ile 3 Mart 2019 tarihleri arasında yapılacak tatbikat 462 Bin kilometrelik bir alanı kapsıyor.

“ Mavi Vatan “ adı verilen tatbikata Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın yanı sıra Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları’da katılacak.

Yunanistan ve Kıbrıs ile Ege ve Akdeniz’de yaşanan çeşitli gerginliklerden sonra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Türkiye’nin denizlerde ki hakimiyet alanı için “ 462 Bin Kilometrelik mavi vatan “ söylemi geliştirmişti. Bunun üzerine 27 Şubat ve 3 Mart tarihleri arasında yapılacak tatbikatın 462 Bin kilometreyi kapsayacak nitelikte hazırlanmasına öncelik verildi. Tatbikata Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ nın tamamıyla birlikte Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ nın bazı birimlerinin de katılımıyla gerçekleştirilecek.

Mavi Vatan 2019 Hava-Deniz tatbikatı sırasında özellikle milli savaş sistemlerinin yoğun bir şekilde kullanılarak, Türk Donanması ile birlikte Hava ve Kara Kuvvetleri’ nin olası savaş senaryoları aracılığıyla, caydırıcı gücü gözler önüne serilecek. Tatbikatın sınırları Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde Yunanistan ve Kıbrıs’ın tartışmalı gösterdiği sahaları da kapsayacak şekilde Türk Kıta Sahanlığı içerisinde yapılması bekleniyor.

Yorumlar