Paşinyan'dan skandal Türkiye tweeti!

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan gerilim bugün de devam ediyor. Azerbaycan ordusunun hamleleriyle köşeye sıkışan Ermenistan Başbakanı Türkiye'yi hedef aldı.

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. Her iki ülkede savaşa hazırlık için seferberlik ilan ederken, karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

YALAN ÜRETMEYE DEVAM

Ermenistan'ın "Azerbaycan helikopterini düşürdük" açıklaması, Bakü yönetiminden yapılan açıklama ile yalanlandı.

SARKİSTAN'DAN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, "Uluslararası toplum Karabağ'daki savaşı durdurmak için müdahale etmezse, Kafkasya karmaşık bir sorun haline gelecektir. Çatışmalar durmazsa Kafkasya başka bir Suriye'ye dönüşebilir" dedi.

PAŞİNYAN KAŞINIYOR

- Ortaya attıkları yalanları bir bir ortaya çıkan ancak yine de "çamur at izi kalsın" siyasetine devam eden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, attığı yeni tweette, uluslararası toplumunun Türkiye ve Azerbaycan'ın birlikte hareket ettiğini, yabancı ülke teröristlerini Ermenistan'a karşı savaştırdıklarını gördüğünü iddia ederek, "Bu terörizm, ABD, İran, Rusya ve Fransa'yı eşit derecede tehdit ediyor" dedi.

ŞEHİT VE YARALI SAYISI ARTTI

- Ermenistan ordusunun, Azerbaycan'daki sivil yerleşim birimlerine gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden sivil sayısı 16'ya, yaralı sayısı 55'e yükseldi.

- Azerbaycan ordusu, işgal altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı karşı saldırıda Ermenistan ordusunun topçu bataryalarını imha etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun topçu bataryalarına yönelik düzenlediği saldırının havadan çekilen görüntülerini paylaştı. Görüntülerde, çok sayıda topçu bataryasının vurularak imha edildiği, askerlerin ise kaçtığı görülüyor.

Yorumlar