Kadın Terörist: "Örgütte istismara uğradım, şu anda devletin sıcak ellerindeyim"

PKK terör örgütüne 4 yıl önce katılan 19 yaşındaki kadın terörist ardından yaşadığı olaylardan ötürü örgütten kaçarak Jandarma'ya teslim oldu.

PKK terör örgütüne 4 yıl önce adım atan 19 yaşındaki kadın terörist Y.Ş., istismara uğradığı gerekçesiyle kaçarak Muş İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine hızlı bir şekilde teslim oldu. Örgüt hakkında detaylı bilgiler anlatan Y.Ş, açıklama yaparak dağda yer alan teröristlere teslim olmaları konusunda çağrı yaptı.

4 yıl önce Muş'un Varto ilçesinde evden kaçarak bölücü terör örgütü PKK'ya katıldı. Y.Ş, diğer terörist arkadaşıyla birlikte jandarmaya teslim oldu. Jandarma'ya ifade veren Y.Ş, Varto'nun Kaynarca köyünde ortakula kadar okutuktan sonra bir teröristin kendisini ikna ettiğini, onun sözlerine kanarak PKK'ya katıldığını belirtti. Örgüt içinde tam tamına 4 yılının çok zorlu olduğunu kaydeden YŞ.Ş istismar olaylarının çığrından çıkması sonucu örgütten ayrıldığını söyledi. Bu olayların da örgüt içinde sıkça yaşandığını açıkladı. Y.Ş Kuzey Irak'a zorla götürüldüğünü açıkladı., "Burada dört yıl kaldıktan sonra örgüt içerisindeki çözülmeleri göz önüne alarak Haziran 2018 tarihinde örgütten kaçtım. Yaklaşık beş ay Duhok’ta bir ailenin yanında kaldım. Fırsatı kolladıktan sonra gelip jandarmaya teslim oldum" ifadelerine yer verdi.

PKK terör örgütünün kirli çamaşırlarını ortaya seren Y.Ş., güvenlik güçlerine şunları söyledi:

"Örgüt içerisinde kaldığım süre içerisinde belirli bir amacın olmayışı, örgüt mensupları arasında yaşanan çarpık ilişkiler ve bunun sonucunda yaşanan intiharlar, çocuk yaştaki örgüt mensuplarının ağır şartlar altında çalıştırılması ve bu çocukların hayatlarının hiç kimsenin umurunda olmayışı gibi nedenlerden dolayı örgütten soğudum. Örgütten kaçarak Iraktaki KDP güçlerine sığındım. Ailemle irtibat kurarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne teslim oldum."

OPERASYONLARDAN ÖTÜRÜ PKK'DA HUZURSUZLUK ÇIKMIŞ!

Y.Ş bu açıklamaların ardından kadınlara yönelik yaşanan cinsel istismarların halen yoğun bir şekilde yaşandığını vurguladı. Son zamanlarda Türkiye'nin terör örgütlerine yaptığı başarılı operasyonlar nedeniyle bölücü terör örgütünü huzursuzluk sarmış. Y.Ş., "Son zamanlarda yapılan operasyonel faaliyetlerin etkin ve verimli olması nedeniyle huzursuzluk ortamı oluştu ve buna bağlı olarak birçok kişi örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Şu an devletin sıcak ellerindeyim. Emin ellerdeyim. Dağdakiler bir an evvel o ıztıraptan kurtulup gelip teslim olsunlar" diyerek dağdaki teröristlere çağrıda bulundu.

İfadesinin ardından yargıya çıkarılan Y.Ş., kendiliğinden gelip teslim olduğunu, hiçbir eyleme katılmadığını ve pişman olduğunu dile getirdi. Adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Y.Ş, bir daha asla dağa gitmeyeceğini söyledi.

Yorumlar