Genel Sağlık Sigortası prim borçları ile alâkalı açıklama! Geç kalmayın!

Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının ödeme süresi uzatıldı. Konuyla alâkalı Kula Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Mehmet Dutar açıklama yaptı.

Kamuoyunu yakından ilgilendirecek haber geldi! Kula Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü görevini yürüten Mehmet Dutar, bugün Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının ödeme süresinin, şubat ayı sonuna kadar uzatıldığını belirtti.

Dutar'ın yaptığı açıklamalar sonrasında, kanun yapılandırmaları kapsamında 2018 senesi nisan ve ondan evvelki aylara ilişkin genel sağlık sigortası prim borçlarının gecikme cezası ve gecikme zamlarından vazgeçildi. Nitekim 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gereken sürenin, yeni gelen düzenleme sayesinde 28 Şubat 2019 tarihine kadar uzatıldığı Kula Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Mehmet Dutar tarafından vurgulandı. Bu konuya ilişkin takiplerin yapılması, bilhassa vatandaşların duyarlı olması ve mağduriyetin yaşanmaması temenni edildi.

Genel Sağlık Sigortası prim borçları, Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı bankalardan, 'GSS 7143 Yapılandırma Prim Tahsilatı' menüsünden peşin veya taksitler halinde ödenebilecek.

Konuyla ilişkin açıklama yapan Dutar, “7143 sayılı Kanunla getirilen yapılandırma kapsamında, 5510 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi (60/1/g) kapsamındaki 2018 yılı Nisan ve önceki aylara ilişkin genel sağlık sigortası prim borçlarının gecikme cezası ve gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçilerek 31/12/2018 tarihine kadar ödenmesi gereken sürenin 7159 sayılı kanunla 28/02/2019 tarihi olarak yeniden belirlendiğini belirterek 2018 yılı Nisan ve önceki aylara ilişkin (60/1/g) genel sağlık sigortası prim borcu bulunan genel sağlık sigortalılarımızın anılan borçlarını, 28.02.2019 tarihine kadar başvuru şartı aranmaksızın Kurumumuzla anlaşmalı bankaların “GSS 7143 Yapılandırma Prim Tahsilatı” menüsünden peşin veya taksitler halinde ödeyebilirler.” dedi." sözlerine yer verdi.

Yorumlar