Bireysel emeklilikten ayrılanlar dikkat!

Bireysel emeklilikten ayrılanlar dikkat! 3 sene içinde sisteme otomatik girebileceksiniz ama tek bir defa dahil olma hakkınız olacak.

Bireysel emeklilikten ayrılanlar dikkat! 3 sene içinde sisteme otomatik girebileceksiniz ama tek bir defa dahil olma hakkınız olacak. Yeni düzenlemeler duyuruldu.

Bireysel Emeklilik Sistemi'nden cayma ve ayrılma hakkını kullandıysanız 3 yıl içinde sisteme otomatik ve bir defalık olmak üzere dahil olabilecekler. Yönetmelik kapsamında; işverenler çalışanlarını otomatik olarak emeklilik sistemine dahil edildiği esaslara yeni dünelemeler getirildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı süreci bir yıla indirebilir veya 5 yıla arttırabilir hale geldi. Yönetmeliğin 8. maddesine yeni maddeler eklenerek, 45 yaşını dolduran bir kişinin tespiti için dahil edileceği gün takvim yılının ilk günü esas alınarak belirlenecek. Maddenin yayınlandığı günden sonra ise 45 yaşı doldurup doldurmama konusunun tespitinde 1 Ocak 2017 tarihinin esas alınacağı belirtildi. Kanunlar çerçevesinde çalışan durumda olan 18 yaşını doldurmamış çalışanlarda emeklilik planına dahil edilecek.

Yorumlar