98/3 Ağustos celbi askerlik yerleri belli oldu? Askerlik yeri sorgulama

98/3 Ağustos celbi askerlik yerleri belli oldu mu sorusu üçüncü celp döneminde askere gidecek vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 98/3 Ağustos celbi askerlik yeri sorgulama ile ilgili detaylar Ajanshaber.com'da.

98/3 Ağustos celp döneminde askere gidecek olan vatandaşlar sabırsızlıkla askerlik yerinin nereye çıkacağını merak ediyor. Vatani görevini yapacak olan vatandaşlar şimdiden merakla internette konuyla ilgili araştırma yapmaya başladı. 98/3 Ağustos celbi askerlik yerleri belli oldu mu sorusu merak edilen soruların başında yer aldı. Askeri görevini tamamlayacak olanlar kısa dönem, uzun dönem ve yedek subay adayları gelecek haberleri beklemeye başladı. 98/3 Ağustos celbi askerlik yeri sorgulama işlemi ile ilgili bilgi edinmek istiyor. İşte merak edilen tüm detaylar...

98/3 AĞUSTOS CELBİ ASKERLİK YERLERİ BELLİ OLDU MU?

Vatani görevini yapmak için sabırsızlıkla bekleyen birçok genç askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. 98/3 Ağustos celbi askerlik yerleri belli oldu mu sorusu merakla araştırılıyor. Milli Savunma Bakanlığı "Sevke tabi yükümlüler, sevk edilecekleri sınıf ve eğitim merkezleri ile hangi grupta silahaltına alınacaklarını, askerlik şubeleri ile e-devlet üzerinden 09 Temmuz 2018 tarihinden itibaren öğrenebilecekler, nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle askerlik şubelerinden veya e-devlet üzerinden sevk evrakını alabileceklerdir." şeklinde açıklama yaptı.

E-DEVLET ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Askerlik yeri sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için öncelikle e-Devlet kapısına giriş yapmalısınız. Askerlik yerleri e-Devlet’in https://www.turkiye.gov.tr/ resmi internet sitesi aracılığıyla öğrenilebilecek. Askeri birliğe katılım gösterecek adayların askerlik yerlerine erişebilmesi için ilk etapta şayet bir e-Devlet şifreleri bulunmuyorsa, bir kendilerine en yakın yerde bulunan PTT merkezlerinden yalnızca 2 TL karşılığında e-Devlet şifresi edinmesi gerekmektedir. Sonrasında T.C kimlik numarası ve temin edilen e-Devlet şifresi ile giriş yapılmasının ardından "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu" şeklinde yazmak askerlik yeri sonucunu öğrenmek için yeter olacaktır. Akabinde karşılarına çıkan ekranda askerlik yerlerine ilişkin ayrıntılı bilgiler görüntülenebilir.

98/3 AĞUSTOS ASKERLİK YERLERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

98/3 AĞUSTOS CELBİ İLE İLGİLİ MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından, askerlik görevini tamamlamak isteyen asker adayları için tarih detaylarının açıklaması gerçekleştirildi. İşte, askerlik yerlerin açıklanacağı tarihe ilişkin ayrıntılı bilgiler;

1-) Ağustos 2018 Er Celp Döneminde Silahaltına alınacak er statüsündeki yükümlülerin, celp ve sevk işlemlerine ilişkin hususlar, 1111 Sayılı Askerlik Kanunu’nun 45’inci Maddesi uyarınca müteakip maddelerde açıklanmıştır.

2)Sevke tabi yükümlüler, sevk edilecekleri sınıf ve eğitim merkezleri ile hangi grupta silahaltına alınacaklarını, askerlik şubeleri ile e-devlet üzerinden 09 Temmuz 2018 tarihinden itibaren öğrenebilecekler, nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle askerlik şubelerinden veya e-devlet üzerinden sevk evrakını alabileceklerdir.

3) Ağustos 2018 Er Celp Döneminde;

Celp dönemi Ağustos 2018 olmadığı halde, Ağustos 2018 celp döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerden bu talepleri uygun bulananlar,

1998 Doğumlu ve Bunlarla ve Bunlarla İşleme Tabi Er statüsündeki yükümlülerden, kayıtlı olduğu askerlik şubesinin genel celp dönemi Ağustos 2018 olanlar,

Yasal Nedenlerle askerlikleri ertelenenler ile sevkleri tehir edilenlerden, erteleme ve sevk tehir şartlarını kaybettiklerinden Ağustos 2018 Er Celp Döneminde sevke tabi olanların sevkleri yapılacaktır.

4)Ağustos 2018 er celbi 1'inci grupta sevke tabi olanlardan 27 Temmuz 2018 dahil, 2'nci grupta sevke tabi olanlardan 11 Eylül 2018 dahil tarihine kadar sevk işlemini yaptırmayanlar ile sevk evrakını aldıkları halde kendilerine tanınan yasal yol süresi sonuna kadar birliklerine katılmayanlar, 1111 sayılı askerlik kanunu'nun 89'uncu maddesi gereğince bakaya işlemine tabi tutulacaklardır.

5) Ağustos 2018 er celbinde sevke tabi yükümlülerden:

Sevk evrakını alan yükümlüler yol ve iaşe bedellerini nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle PTT işyerlerinden veya PTT kart ile PTT matiklerden alabileceklerdir.

Birinci grupta sevke tabi olanlar sevk işlemlerini; (1) askerlik şubelerinden 09-27 Temmuz 2018, (2) e-devlet üzerinden 09-26 Temmuz 2018 tarihlerinde yaptırabileceklerdir.

İkinci grupta sevke tabi olanlar sevk işlemlerini; (1) askerlik şubelerinden 01-11 Temmuz 2018, (2) e-devlet üzerinden 01-10 Eylül 2018 tarihlerinde yaptırabileceklerdir.

6-) 1111 sayılı askerlik kanunu'nun 45'inci maddesi gereğince bu duyuru yükümlülere tebliğ niteliğindedir.

Yorumlar