Ev yapımı damla sakızlı kurabiye tarifi

Anne eli değmiş gibi ev yapımı damla sakızlı kurabiye tarifi...

Damla sakızlı kurabiye tarifi:

• 2 yumurta, 2 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı eritilmiş tereyağı, 4 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, ayrıca 1 çay kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çorba kaşığı sirke, 1 paket vanilya, 1 çay tabağı portakal ve limon rendesi, kurabiyelerin üzerine serpmek için bir miktar toz şeker ve 1 tutam tarçın, 2-3 tane de dövülüp toz haline getirilmiş damla sakızı   • Sırasıyla yumurtalar, toz şeker, süt, sıvıyağ, sirke karıştırılır.   • Daha sonra un, tarçın, kabartma tozu ve karbonat koyulur elle hamur hafifçe yoğrulur en son damla sakızlı vanilya veya damla sakızları, limon ve portakal rendeleri ilave edilir.   • Ele yapışan yumuşak hamur yarım saat buzdolabında bekletilir ve iki kaşık yardımı ile veya elinizi yağlayarak şekil verdikten sonra yağlanmış, unlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde koyulur.   • Kurabiye hamurlarının üzerine önce tarçın serpilir ve sonra toz şeker serpilir 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.   • Kurabiyeler piştikten sonra tepsi fırından çıkarılır ve çok az bir süre sonra kurabiyeler buharını dışarı verince kurabiyeler taşlaşmasın diye tepsinin üzerine ikinci bir tepsi kapatılır.   • Kurabiyeler biraz dinlendikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun...
 

Yorumlar