En ucuz küçükbaş ve büyükbaş hayvan fiyatları belli oldu!

En ucuz küçükbaş ve büyükbaş hayvan fiyatları 2018 yılında Kurban bayramına bir buçuk ay kala vatandaşlar tarafından merak ediliyor. En ucuz küçükbaş ve büyükbaş hayvan fiyatları ile ilgili detaylar Ajanshaber.com'da.

2018 yılının Kurban Bayramı'na yaklaştığımız şu günlerde kurban kesecek vatandaşlar kurbanlık fiyatları ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Kurban Bayramı 2018 yılında 20 Ağustos Pazartesi günü idrak edilecek. Kurban Bayramı öncesi yapılan açıklamalarla birlikte en ucuz küçükbaş hayvan fiyatları ile ilgili araştırma yapmaya başladı. 2018 yılında kurbanlık hayvan üreticileri tarafından enflasyona bağlı olarak yüzde 10 zam uygulanacak. Şimdi birçok kişi en ucuz büyükbaş hayvan fiyatları ile ilgili bilgi edinmek istiyor. Kurbanlık fiyatlarıyla ilgili merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

EN UCUZ KÜÇÜKBAŞ VE BÜYÜKBAŞ HAYVAN FİYATLARI

Kurban Bayramı'na bir buçuk aydan az bir zaman kala en ucuz küçükbaş ve büyükbaş hayvan fiyatları vatandaşlar tarafından merak edilir oldu. Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, 2018 yılında Türkiye genelinde kurbanlık kesimi için yeterince hayvan olduğunu belirtti. İşte merak edilen detaylar...

KÜÇÜKBAŞ KURBANLIK FİYATLARI 2018

Dini bayramların ikincisi olan Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Müslümanlar için hac mevsiminin de içinde barındırdığı Kurban Bayramı 20 Ağustos 2018 Pazartesi günü idrak edilecek. Vatandaşlar kurbanlıklarını daha şimdiden araştırır oldu. Kurban kesecek vatandaşlar büyükbaş ve küçükbaş kurban fiyatlarını merak ediyordu. Vatandaşların bu merakı giderildi. 2018 kurbanlık fiyatları hem büyükbaş hem de küçükbaş kurban fiyatları belli oldu.

Buna göre, küçükbaş ve büyükbaş 2018 kurbanlık fiyatları küçükbaş hayvanın kurbanlık fiyatı ortalama 1,000 TL olurken büyükbaşın kurbanın fiyatı ortalama 7000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkacak. Uzmanlar 2018 kurbanlık fiyatlarındaki bu artan döviz kuru nedeniyle maliyeti yükselen yem ve yakıt fiyatlarının olduğunu dile getirmekte.

FİYATLAR SEMTLERE GÖRE DEĞİŞİKLİK GÖSTERECEK

Zincir marketlerin de gelecek talebi karşılamak için şimdiden kurban satışına başladığının altını çizen Tunç, özellikle İstanbul’da Kurban Bayramı’na 10 gün kala satışların hareketlendiğini ve rakamların semtlere göre bile değişkenlik gösterdiğini ifade etti.

KİLO FİYATI 20 LİRADAN BAŞLAYACAK

Geçen yıl yaklaşık 1 milyon 200 bin büyükbaş kurbanlığın pazarlara girdiğini ve 900 bine yakınının satıldığını belirten Tunç, “Büyükbaş kurbanlığın canlı kilogram fiyatlarına 18-20 lira demiştik, ortalama 18 lira civarında rakamlara satış yapıldı. Bu yıl da ortalama 20 liradan başlar” diye konuştu. Geçen yıl satılan küçükbaş hayvan sayısı ise 2.2 milyon oldu.

Yorumlar