Emekli maaşları ne zaman yatacak?

Emekli maaşları ne zaman yatacak sorusu milyonlarca emekli tarafından merak ediliyor. Emekli maaşları ne zaman yatacak sorusunun cevabı Ajanshaber.com'da.

Ramazan bayramı nedeniyle öne alınan emekli maaşları ödemesinin tarihi belli oldu. Emekli maaş ödemeleri ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Milyonlarca emekli Emekli maaşları ne zaman yatacak sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki emekliler maaşlarını ne zaman alacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu konuyla ilgili gerekli açıklamayı yaptı. Emekli maaşları ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. 

EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Emekli maaşları ne zaman yatacak sorusu yanıt buldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, emeklilerin merak ettiği bayram ikramiyeleri ve emekli maaşlarının Ramazan Bayramı’ndan önce ödenip ödenmeyeceği hakkında açıklama yaptı.


Bakan Sarıeroğlu, emeklilerin maaşları ve ikramiyelerinin bayramdan önce ödeneceğini belirterek, “Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerimizin ikramiyelerini 7 Haziran’da ödeyeceğiz. SSK emeklilerimizin emekli ikramiyelerini de 8 Haziran’da vereceğiz. Emekli Sandığı’ndaki emeklilerimizin maaşlarının ayın 1’i ile 5’i arasında, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarının da 11-12-13 Haziran’da ödemelerini gerçekleştireceğiz. İnşallah bu ödemelerinizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

EMEKLİ MAAŞLARI ÖDENME TARİHİ

Emekli Sandığı emeklileri maaşları ayın 1’i ile 5’i arasında, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları da 11-13 Haziran tarihlerinde ödenecek. Mevcut uygulamada, memur emeklileri maaşlarını her ayın 1’i ile 5’i arasında alıyor. Normal aylarda SSK emeklilerine maaş ödemeleri ayın 17’si ile 26’sı arasında, Bağ-Kur emeklilerine ise 25’i ile 28’i arasında yapılıyor.

TAHSİS NUMARALARINA GÖRE MAAŞLAR YATMAYA BAŞLADI

Tahsis numarasının son rakamı 5,7,9 olanlar maaşlarını 11 Haziran'da, 1,3,8 olanlar 12 Haziran'da, 0,2,4,6 olanlar ise 13 Haziran'da maaşlarını alacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ İÇİN DE TARİH BELLİ OLDU

Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklilerine 7 Haziran'da, SSK emeklileri ise 8 Haziran'da bayram ikramiyesi ödemeleri yapılacak.

BAYRAM İKRAMİYESİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gördüğü için aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri.

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL SON DURUMU DEĞERLENDİRDİ

Haziran enflasyonu sıfır olarak düşünüldüğünde Temmuz'da yapılacak yüzde 3.5 toplu sözleşme zammı ile en düşük memur maaşının 2 bin 839 liradan 3 bin 50 liraya çıkacağını söyleyen Ağbal, en düşük emekli maaşının da 1978 liradan 2 bin 94 liraya çıkacağını kaydeti.

Ağbal'ın verdiği bilgiye göre, enflasyon kadar zam alan en düşük SSK emekli maaşı 1570 liradan 1670 liraya, en düşük Bağkurlu emeklisi maaşı da 1405 liradan 1495 liraya yükselecek.

Yorumlar