Tom Hanks'li Cehennem filmi İstanbul turizmini canlandırabilir

Ünlü yazar Dan Brown'ın kitabından uyarlanan Cehennem orijinal adı ile İnferno filmi vizyona girdi. Çekimlerinin bir çoğu İstanbul'da yapılan İnferno filminin yabancı turist sayısını arttırması bekleniyor.

İlk olarak Dan Brown'ın Da Vinci Şifresi ardından Melekler ve Şeytanlar kitabının uyarlaması ile beyazperde de yer alan yılların eskitemediği oyuncu Tom Hanks bu kez de aynı serinin devamı olan Cehennem filmi ile sinema severlerin karşısına çıkıyor. Filmde simgebilimci Robert Langdon rolüne hayat veren oyuncuya doktor rolünde ise Felicity Jones eşlik ediyor. Dan Brown'un 2003 yılında yazdığı kitabı aynı isimle David Koepp tarafından senaryolaştırıldı. Cehennem filminin yönetmenliğini Ron Howard üstlenirken, oyuncular arasında Ben Foster, Sidse Babett Knudsen ve Omar Sy gibi ünlü isimler de yer alıyor. 14 Ekim'de vizyona giren filmin en dikkat çekici noktası ise İstanbul oluyor.

CEHENNEM'İN ÇEKİMLERİ İSTANBUL'DA YAPILDI

Dan Brown'un milyonlarca satan kitaplarından biri olan Cehennem (İnferno) daha önceden çekilen Melekler ve Şeytanlar filminin devamı niteliğindedir. Melekler ve Şeytanlar hem kitabı ile hem de filminin çekildiği İskoçya, Fransa ve İtalya gibi ülkelerde turistin artmasını sağladı. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır Cehennem filminin İstanbul'a tekrar turistin gelmesi ve ilgi uyandırılabilmesi açısından güzel bir fırsat olduğunu söyledi.

TURİZM İÇİN FIRSAT

Timur Bayındır filmin etkisi ile İstanbul'da turist artışının olabileceğini ifade ederken ülke olarak yaşadığımız olumsuzluklar turizm sektörünü de etkiledi. İstanbul'a yeniden ilgi uyandırabilmek ve güvenli olduğunu vurgulayabilmek için her fırsatı kullanmamız lazım. Inferno filmi de o fırsatlardan biri olabilir diyerek bu fırsatın kullanılması gerektiğini söyledi.

FİLMİN KONUSU

Simgebilim profesörü olan Robert Langdon bir otelde uyanmıştır ve başınan neler geldiğini bilmemektedir. Olanları hatırlamak için ise kendisine yardım etmek isteyen doktor Sienna Brooks ile çalışmaya başlar. Kendisini aniden Dante'nin cehenneminde bulacak olan Langdon çözülmesi gereken korkunç bir senaryonun içerisinde yer alacaktır. Doktor Brooks ve Langdon soruların cevaplarını bulmak için tüm Avrupa'yı dolaşmak zorunda kalacaklardır. Ayrıca İtalyan politikacı ve ozan Dante'nin İlahi Komedya kitabı ile ilgili de bağlantılar bulurlar. Langdon'un bulduğu semboller aynı zamanda tüm insanlık tarihini de değiştirecektir. Bulduğu ipuçları ile bir felaket olacağını çözen Langdon, bir işadamının çok kısa bir zamanda dünyaya veba salgını yayacağını öğrenir. Langdon'un bu felaketi engellemesi ise ancak neler olduğunu hatırlaması ile mümkündür. Robert Langdon'un bu uğurda sürükleneceği yerlerden birisi de İstanbul olacaktır.

CEHENNEM FRAGMANI (İNFERNO)

Yorumlar