Bursa’da 24 ayar altınlı pizza yapıldı

İtalyan Mutfağı ustası olarak çalışan İrfan Yalçın, 24 ayar altın yaprak altın kullanarak pizza üretti. Tüketicilerden çok olumlu tepkiler aldığını söyleyen Yalçın, "Ürünün fiyatını 100 lira olarak belirledik. 100 liranın bugün böyle bir deneyim için herkesin bütçesine uygun olduğunu düşünüyorum" dedi.

Bursa’da 24 ayar altınlı pizza yapıldı

İtalyan Mutfağı ustası olarak çalışan İrfan Yalçın, 24 ayar altın yaprak altın kullanarak pizza üretti. Tüketicilerden çok olumlu tepkiler aldığını söyleyen Yalçın, "Ürünün fiyatını 100 lira olarak belirledik. 100 liranın bugün böyle bir deneyim için herkesin bütçesine uygun olduğunu düşünüyorum" dedi.  

21 Yıldır Bursa’da İtalyan mutfağı ustası olarak çalışan İrfan Yalçın, 3 yıldır 14 şubeden oluşan bir restoran zinciri işletiyor. Bir haberde altın tozlu ıstakoz çorbası gören ve bundan esinlenerek pizzayı ürettiğini söyleyen Yalçın, Pizzayı ABD’den ithal ettiği sertifikalı 24 ayar yaprak altınları kullanarak üretiyor.

Krallara layık lezet

Tarihte firavunların ve Roma İmparatorlarının kahvaltılarda altın yediğini söyleyen Yalçın, uzun bir araştırma geliştirme ve deneme süreci sonrası altınlı pizzayı hazırlayabildiklerini söyledi. "Altınlı pizza aslında ütopya gibi gözükse de çok basit bir olaydı. Yıllar önce bir televizyon kanalında çıkan haberde Fransa'da bir restoranın altın tozuyla istakoz çorbası yaptığını gördüm. Altının yemeklerde kullanılabildiğini gördükten sonra bunu kendime misyon edinip araştırmaya başladım. 'Altın tozu nasıl elde edilir?', 'Altın nasıl yenilir?', 'Zararı var mıdır?', 'Altını kimler tüketiyor?' gibi soruların cevaplarını aradım. Detaylı araştırınca gördüm ki çok maliyetli bir durum da yok. Fazla tüketilmediği takdirde sağlığa bir olumsuz etkisi de yok. Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi, altın yemenin de fazlası zarar, ancak ayarında tüketildiğinde vücuda katkı dahi sağlıyor. Altın, vücutta eksik olan mineralleri sağlayabiliyor. Buna istinaden araştırmalarımda elde ettiğim bir başka sonuç ise Mısır firavunlarının ve Roma krallarının günde 1 grama kadar sabah kahvaltılarında altın yemeleri oldu. Bunun amacı, vücudun ihtiyacı olan mineralleri karşılamaktı."

Herkesin altın yemesini istedim

Altınlı pizza da kullandığı altının ABD’den ithal edildiğini söyleyen Yalçın, bu üründe bir maddi kaygı gütmediklerini belirtiyor. Devamında "Pizzamızı denemelerden sonra menümüze koyduk. Altın pizzayı menüye koyarken çok bir maddi kaygı gütmedik. 'İnsanlar hayatında kaç kere altınlı bir ürün yer?' dedik ve herkesin altın yemesini istedik. Buna istinaden ürünün fiyatını 100 lira olarak belirledik. 100 liranın bugün böyle bir deneyim için herkesin bütçesine uygun olduğunu düşünüyorum. İnsanlar altınlı pizzayı, evlilik yıl dönümü, doğum günü gibi özel günlerde hediye etmek ya da özel bir deneyim yaşamak için alıyorlar. Bu anıyı biriktirmek insanların hoşuna gidiyor. Ayrıca insanlar bunu sosyal medya hesaplarında paylaştıklarında güzel geri dönüşler alıyorlar” dedi.

 

 

Yorumlar