Beyaz çikolatalı köpük nasıl yapılır?

İşte damakta tadı kalan beyaz çikolatalı köpük tarifi...

Beyaz çikolatalı köpük tarifi mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli Beyaz çikolatalı köpük tarifini sizlere sunuyor! Oya Emerk tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan Beyaz çikolatalı köpük tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle! Beyaz çikolatalı köpük    Malzemeler   1 yemek kaşığı toz jelatin 4 yemek kaşığı çok sıcak su 3 adet iri yumurta 75 gr toz şeker 125 gr beyaz çikolata 1 yemek kaşığı rom/brandy 300 ml süt kreması 2-3 yemek kaşığı iç şamfıstık çikolata rende 1 yemek kaşığı damla çikolata   Hazırlanışı:    Küçük bir kap içinde jelatin ve sıcak su karıştırılır, arada bir karıştırarak pürüzsüz oluncaya kadar 2-3 dakika bekletilir. 5-10 dakika kadar soğuması için bekletilir.   Beyaz çikolatalı köpük    Ocağa içi sıcak su dolu bir tencere konur, tencerenin üzerine oturacak (içine değil) bir kaseye şeker ve yumurtanın sarıları konur, ve rengi beyazlaşıp, kıvamı koyulaşana kadar çırpılır.   Çikolata benmari usulü eritilir. Soğuyan jelatin yumurtalı karışıma katılır, karıştırılır. Sonra eritilmiş çikolata, şamfıstık ve rom/brandy de ilave edilerek homojen bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılır. 10-15 dakika karışım sertleşene kadar beklenir.   Krema şekil alıncaya kadar çırpılır, ve beyaz çikolatalı karışıma eklenir. Yumurta beyazları şekil alıp kar gibi oluncaya kadar çırpılır. O da karışıma söndürmeden katılır.   Üzerine damla çikolata serpilebilir. İster tek tek kadehlere, ister sufle kabına dökülerek en az 2-4 saat buzdolabında bekletilir.   Üzeri kakao tozu veya tıraşlanmış siyah çikolata ile süslenerek servisi yapılır.





 

Yorumlar