Yunanistan'ın kaptanı 'Türk' olmak istiyor

Yunanistan Basketbol Milli Takımı Kaptanı Antonis Fotsis, Türk statüsünde forma giyebilmek için her yolu deniyor.

Annesi Türkiye doğumlu olan Yunanistan Basketbol Milli Takımı Kaptanı Antonis Fotsis, Türk statüsünde forma giyebilmek için her yolu deniyor.  Türk statüsünde oynayabilmek için TBF'ye başvuran Fotsis,  başvurusu kabul edilmeyince de Tahkim'e gitti. 

BAŞKONSOLOSLUĞA YAPTIĞI BAŞVURU KABUL EDİLMİŞTİ

Annesi Heybeliada doğumlu olan Yunanistan Basketbol Milli Takımı Kaptanı ve Panathinaikos oyuncusu Antonis Fotsis, bu durumu avantaja çevirerek çifte vatandaşlık elde etmek istiyordu. Kardeşinin de çifte vatandaşlığı bulunan Yunan oyuncu, aynı hakkı kendisinin de kullanabilmesi için gerekli başvuruları yapmıştı. 35 yaşındaki Fotsis’in daha önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmek için Atina’daki Türk Başkonsolosluğu’na yaptığı başvuru kabul edildi.

ANNESİ HETBELİADA DOĞUMLU 

Annesi Heybeliada doğumlu olan Yunanistan Basketbol Milli Takımı Kaptanı Antonis Fotsis yeni sezonda bir Süper Lig takımında Türk statüsünde oynamak için harekete geçti.

KARDEŞİNİN DE ÇİFTE VATANDAŞLIĞI VAR

35 yaşındaki tecrübeli oyuncu kardeşinin de çifte vatandaşlığı bulunduğunu vurgulayarak aynı hakkın kendisine de tanınması için Türkiye'nin Atina'daki Başkonsolosluğu'na başvuruda bulunmuştu.

TBF BAŞVURUSUNU KABUL ETMEDİ

Fotsis son olarak Türk oyuncu statüsünde oynamak için Türkiye Basketbol Federasyonu'nun kapısını çaldı. Ancak TBF yönetim kurulu, bu başvuruyu geri çevirdi. Tecrübeli oyuncu da bunun üzerine Tahkim Kurulu'na başvurdu. Şimdi gözler Tahkim Kurulu'nun kararında...

Yorumlar