Yunan'ı MİT korkusu sardı: "Not ettik"

FETÖ'cü hainlere kucak açan Yunanistan'da MİT korkusu yaşanıyor.

Türkiye'den kaçan teröristler ve darbeci hainler başta olmak üzere Türk düşmanlarına kucak açan Yunanistan, darbeci 8 askerin tahliyesinin ardından olası bir MİT operasyonunun çekincesini yaşıyor.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın, darbecilerin tahliyelerin ardından yaptığı "FETÖ'cü hainler her nerede olursa olsun, onları paketlemek bizim görevimizdir" açıklaması Yunan makamlarında tedirginliğe neden oldu.

"AB ve NATO'ya bilgi vereceğiz"
Konuyla ilgili yabancı mevkidaşlarına bilgi veren Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Avrupa Birliği ve NATO’ya bilgi vereceğini belirtti.

Sırbistan, Romanya ve Bulgaristan Genelkurmay Başkanlarının katılımıyla gerçekleşen Salamis Storm 2018 uluslararası tatbikatı sırasında açıklamalarda bulunan Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, "Türkiye Başbakanının, her türlü ahlaki değerleri ve uluslararası savaş hukuk normlarını çiğneyerek, yabancı bir ülkede, NATO çerçevesinde müttefiki olan bir ülkede, 18 aylık dava sürecinden sonra iade edilmemesi kararı çıkan Türk askerlerini kaçırma planları ile ilgili dünkü açıklamaları konusunda da bilgi vereceğim. Bunu yarın Avrupa Birliği ve NATO çerçevesinde de yapacağım" diye konuştu.
MİT, kısa sürede dünya genelinde çok sayıda başarılı operasyona imza atmış ve bazı FETÖ'cüleri yakalayarak Türkiye'ye getirmişti.

Kammenos, "Müttefik ülke fiilen ittifakın başka bir ülkesinde yasadışı bir askeri operasyon başlattığını açıklıyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'den 'enselerindeyiz' mesajı
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 8 FETÖ'cü darbeci askerin tahliye kararına ilişkin ''Ne yaparlarsa yapsınlar, o darbeci, FETÖ'cü askerleri bulmak, onları paketleyip Türkiye'ye getirmek bizim vazifemizdir. Nereye giderlerse gitsinler enselerinde olacağız. Eninde sonunda yakalayacağız'' açıklamasında bulunmuştu.

Bu açıklama üzerine, Yunan Kamu Düzeni Bakanlığı’nda peş peşe toplantılar yapılmıştı.

MİT, yurtdışında çok başarılı operasyonlara imza atmıştı
En son Kosova'da düzenlenen operasyon kamuoyunun dikkatini MİT'in operasyonel kabiliyetine çekmiş, teşkilatın kısa zaman içerisinde 18 ülkede çok başarılı operasyonlar yaptığı bilgisi kamuoyuna yansımıştı
 
MİT'in operasyonlarının ardından FETÖ elebaşı da örgüte 'Beni koruyun' talimatı vermişti.

Elebaşı da aynı korkuyu yaşadı
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de MİT'in operasyonlarının ardından örgüt mensuplarına 'beni koruyun' talimatı öğrenilmiş, örgüt mensupları ve sözde yöneticilerinin de Türkiye'nin operasyon yapması zor olduğuna inandıkları ülkelere kaçtıkları ortaya çıkmıştı.

Yorumlar