Youtube mobil video izlemi için yeni güncelleme sundu

Youtube video platformu mobil uygulaması için “Ana Sayfada Otomatik Oynat” özelliğini devreye aldı. Mobil veri tüketimini daha fazla kontrol altında tutmak isteyen kullanıcılar, bu özelliği nasıl kapatabilir?

Google bünyesinde bulunan Youtube, Android ve İOS için geliştirilen mobil uygulamalarında yeni özelliğini uygulamaya başladı. Kullanıcılar artık Youtube videolarını mobil uygulamasında açarak sessiz ve altyazısız oynatabilecekler.

Youtube videoların izlenme sayısını artırmak için bu güncellemeyi yapmasının yanı sıra kullanıcılar için sıkıntı meydana getirdi. Bu durumun önüne geçebilmek için Ana sayfada bulunan “otomatik oynatma modu” tıklanarak kullanıcılar isterlerse kapatabilecekler.

Youtube Otomatik Oynatma Özelliği Nasıl Kapatılır?

Kullanıcılar bu bölümde Youtube mobil uygulamasında “Ana Sayfada Otomatik Oynat” özelliğini sadece Wi-fi için ayarlayabilecekleri gibi, tamamen da kapatabilecekler. Bu işlemleri yapabilmek için sırasıyla; Youtube>Ayarlar>Otomatik Oynat>Ana Sayfada Otomatik Oynat.

Google’ın Youtube için devreye almış olduğu bu özellik Facebook ve Twitter’da da aynı şekilde yer alıyor. Mobil veri tüketiminde kullanıcılar için önem teşkil etmesi ile bu özelliği isterlerse kapatabilirler. Facebook ve Twitter için otomatik oynatma özelliğini kapatabilmek için sırasıyla şu adımların yapılması gereklidir;

Facebook>Ayarlar>Ayarlar ve Gizlilik> Medya ve Kişiler>Otomatik Oynatma.

Twitter>Ayarlar ve Gizlilik>Veri Kullanımı>Video Otomatik Oynatma.

Yorumlar