Yolcu otobüsü hendeğe düştü: 10 yaralı

Balıkesir’in Edremit ilçesinden, Çanakkale’nin Yenice ilçesine gitmekte olan yolcu otobüsü buzlanmanın etkisiyle arazi taşıtına arkadan çarptı. Yol bir süre trafiğe kapandı.

Balıkesir'in Edremit ilçesinden, Çanakkale'nin Yenice ilçesine seyir halinde olan yolcu otobüsü ile arazi taşıtı çarpıştı. Şiddetli kazanın etkisiyle otobüs yol kenarındaki hendeğe düştü yolcular ölümün kıyısından döndü.

Yapılan haberlerin doğrultusunda, Edremit'ten Yenice ilçesine gitmek için çaba sarfeden arazi taşıtı, Kazdağları'nda yolcu otobüsü ile çarpıştı. Sabahtan, gece saatlerine kadar süren kar yağışının etkisi ile buzlu zeminde yolcu taşıyan otobüs, arazi aracında arkadan çarptı. Durabilmek için hendeğe düşen otobüs kazasında 10 kişinin yaralandığı bildirildi. Büyük çaplı kazanın neticesinde yol bir süre trafiğe kapandı.

Yenice ilçesinin Kalkım Belediyesi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Jandarma Komutanlığının yaptığı uyarıyı halk ile paylaştı. Mesajda "Kalkım-Edremit yolu Hanlar mevkiinde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımd aksamalar meydana gelmekte olup acil işi olmayan vatandaşlarımızın Edremit yolunu kullanmamaları, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için trafiğe çıkan araçlarında kar lastiği ve zincir bulundurması önemle duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar