Yola çıkacaklar dikkat! Bu uyarılar hayat kurtarıyor…

9 günlük Ramazan Bayramı tatilini şehir dışında geçirecek olanlara ve özel aracı ile seyahat edeceklere önemli uyarılar geldi.

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanması, vatandaşların şehir dışını tercih etmesine neden olacak. Bu konuda ise özellikle özel aracı ile seyahat edeceklere önemli uyarılar geldi.

Her bayramda yaşanan trafik kazalarına uyarı niteliğinde olan tavsiyeler hayat kurtaracak nitelikte.

Bayram öncesinde aracı olanları uyaran Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Başkanı İsmail Yılmaz, trafiğin yoğun olduğu günlerin iyi hesaplanması gerektiğinin altını çizerek direksiyon başında olacaklara da hayati uyarılarda bulundu.

 Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Başkanı İsmail Yılmaz, şu tavsiyelerde bulundu:

Öncelikle bayramlarda hep bunları yaşıyoruz. Dileğimiz bu bayramda yaşamamak veya en az şekilde yaşamak diyelim.

TRAFİĞİN YOĞUN OLDUĞU GÜNLERİ İYİ HESAP EDİN

Öncelikle yola çıkacak kişilerin trafiğin yoğun olduğu günlerde, yani herkesin çıkma ihtimalinin olduğu günlerde değil, öncesinde ya da sonrasındaki günleri tercih etmelerini, yani gidiş ve dönüşlerde hareket günlerini tavsiye ediyorum. Ona göre stratejik olarak ilerlemelerini tavsiye ediyorum.

BAYRAM TATİLİNDE KARA YOLUNDAN UZAK DURUN

İkincisi, mümkün olduğu kadar kara yolunu değil, hava yolu, demir yolu ve deniz yolunu tercih etmeleri gerekiyor. Toplu taşıma vasıtalarını da tercih etmelerini tavsiye ediyoruz bu konuda. Kendi araçları ile mümkün olduğu kadar bu tür zamanlarda seyahat etmemelerini daha doğru buluyoruz. Trafik yoğunluğunu artıran özel araçlar çünkü.

UYKU HAYATİ ÖNEMDE

Kendi aracı ile gidiyorlarsa da muhakkak istirahat ederek, uykusunu almış ve dinlenmiş olarak seyahat etmeleri hayati önemde. Yorgunluk ve fiziksel engellerden arınmış bir şekilde yola çıkmalarını istiyoruz.

ARACINIZIN BAKIMLARINI MUTLAKA KONTROL EDİN!

Araçlarını bakımlarını muhakkak yapmaları gerekiyor. Fren, emniyet sistemi yeterli olmayan araçlarla yola çıkmamalarını tavsiye ediyorum. Muhakkak hız kurallarına, trafik işaret ve levhalarına uymalarını, kurallara uygun gitmelerini ve geç de olsa varacakları yere sağlıklı varmaları açısından önemsiyoruz. Acelecilik, öfke, sinirden uzak yolculuk yapmalarını tavsiye ediyoruz. Bu uyarıları her zaman yapıyoruz ama umuyoruz ki dikkat edilir.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar