2018 YKS tarihi değişti mi? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu şimdiden binlerce öğrenci tarafından merak ediliyor. 2018 YKS tarihi değişti mi sorusuyla ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar Ajanshaber.com'da.

Haziran ayında yüz binlerce öğrenci üniversite sınavı YKS'ye girecek. Öğrenciler koca yıl boyunca hazırlandıkları sınavını heyecanını yaşıyor. 2019'da yapılması planan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin 24 Haziran 2018 tarihine alınmasıyla beraber Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihi de değişti. Şimdi birçok öğrencinin merak ettiği  2018 YKS tarihi değişti mi sorusu yanıt buldu. Öğrenciler heyecanla YKS'nin gerçekleşeceği günü bekliyor. Peki merakla beklenen YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihi seçim tarihinin erkene alınmasıyla birlikte değişti. Sınavı heyecanla bekleyen öğrenciler YKS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu sıkça sormaya başladı. 2018 yılının üniversite sınavı YKS, 30 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında iki oturum şekilde yapılacak.

YKS TARİHİ DEĞİŞTİ Mİ?

YKS yaklaşıyor öğrenciler heyecanla YKS'nin gerçekleşeceği günü bekliyor. An itibariyle YKS'ye 24 gün kaldı. YKS heyecanı seçim heyecanıyla birleşecek. Seçim ikinci tura kalırsa YKS seçimin ilk turuyla ikinci turu arasındaki hafta sonu gerçekleşmiş olacak.

YKS'DE KAÇ SORU SORULACAK?

YGS yerine bu yıl ilk kez uygulanacak olan YKS başvuruları ÖSYM tarafından alınacak. Üniversiteye giriş sınavı olarak uygulanacak olan YKS ve TYT, 30 Haziran'da gerçekleştirilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nde Türkçe temel yeterlilik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Sosyal Bilimler (Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe, Tarih) sorusu, Temel Matematik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Fen Bilimleri sorusu (Biyoloji, Fizik, Kimya) olmak üzere toplam 120 soru yer alacağı kaydedildi. Soru başına düşen sürede herhangi bir değişikliğe ve kısıtlamaya gidilmediği belirtilen açıklamada, soru sayısı dikkate alınarak sınav süresinin 135 dakika olarak belirlendiği kaydedildi.

YKS'DE BARAJ PUANI DETAYI

Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin gireceği 2018 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT'de 150'yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) 180'i geçmeleri gerek. Yani öğrenciler girdikleri sınavda TYT'den 15 net AYT'den 20 net yapmak zorunda.

YKS SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2018 Üniversite sınavı 30 Haziran - 1 Temmuz tarihlerinde yapılacağı için, bu tarihlerden 1-2 hafta öncesinde ÖSYM, YKS sınav yerlerini belirler diye tahmin ediliyor.

Yorumlar